دانشگاه شیکاگو- دانشکده بوث Chicago University
دانشگاه شیکاگو- دانشکده بوث Chicago University
تفاوت یک رهبر و یک دنبالهرو، در نوآوری است.
دانشگاه شیکاگو در آمریکا (University of Chicago) واقع گردیده و شمار زیادی از دانشجویان، به ویژه دانشجویان ایرانی تقاضای پذیرش تحصیلی در این دانشگاه را دارند. دولت آمریکا همواره در تلاش است تا دانشجویان ممتاز و عالیرتبه در نقاط مختلف جهان را به سوی این دانشگاه جذب نماید، ازاینرو بورسیهها، کمکهزینهها و وامهای دانشجویی بسیار خوبی را به دانشجویان بینالمللی اعطا مینماید. دانشگاه شیکاگو (Chicago University) از معتبرترین دانشگاههای جهان است و در ایالت ایلینوی در آمریکا واقعشده است. این دانشگاه بهتنهایی با ۸۲ برنده جایزه نوبل در تاریخ عجین بوده و مشاهیر متعددی را در خود جایداده است.
در سال ۲۰۰۸، یک دانشآموخته دانشگاه شیکاگو، در یک بخشش بدون سابقه، مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار به دانشگاه سابق خود بابت قدردانی اهدا نمود که جان راکفلر سرمایهگذار نامی آمریکایی بود و از این دانشگاه بهعنوان بهترین دانشگاه در عمر خویش نامبرده است. باراک اوباما، رئیسجمهور سابق ایالات متحده آمریکا از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۴ به تدریس دروس حقوق اساسی در دانشکده حقوق این دانشگاه، اشتغال داشته است.
پردیس اصلی دانشگاه شیکاگو شامل ۸۷٫۸ هکتار در محله هاید پارک و وودلان شیکاگو، در جنوب مرکز شهر شیکاگو قرار دارد. اولین ساختمان پردیس دانشگاه شیکاگو آنچه اکنون بهعنوان صحن اصلی دانشگاه شناخته میشود توسط هنری آیوسکوب معمار اهل شیکاگو طراحیشده است.
در رتبهبندی QS دانشگاههای جهان در سال ۲۰۲۰ دانشگاه شیکاگو در رده ۱۰ برترین دانشگاههای جهان و پنجم آمریکا قرارگرفته است. در رتبهبندی برترین دانشگاههای جهان در سال ۲۰۲۰ که مؤسسه تایمز آن را ارائه داده است این دانشگاه در رتبه نهم دانشگاههای دنیا قرار گرفت. لازم به ذکر است که این دانشگاه با شعار «بگذار تا دانش بیشتر و بیشتر رشد کند تا زندگی بشر غنی شود» بنانهاده شده است.
در نیمه دوم قرن بیستم، دانشکده کسبوکار شیکاگو بهعنوان یکی از برترین مراکز آموزش عالی علوم اقتصادی در بازار آزاد و لزوم عدم دخالت دولت در اقتصاد، به دنیا معرفی گردید.
دانشکده کسبوکار بوث (Booth School of Business)، دومین دانشکده کسبوکار ایالت متحده آمریکا به لحاظ قدمت و اولین مرکز آموزش عالی آمریکا است که برنامههای آموزشی MBA را برگزار مینماید. این دانشکده در سال ۲۰۰۸، پسازاینکه دیوید بوث، دانشآموخته پیشین این دانشگاه و برنده جایزه نوبل اقتصاد، مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار به این دانشکده اهدا کرد، نام خود را از دانشکده کسبوکار شیکاگو به دانشکده بوث شیکاگو تغییر داد.
دانشکده بوث در اروپا (لندن) و آسیا (سنگاپور و هنگکنگ) نیز شعبههای مستقیمی دارد. این دانشکده علاوه بر آموزشهای عالی دانشگاهی، به داشتن مراکز تحقیقاتی در حوزههای مالی بینالملل، اقتصاد، تحقیقات کمی، بازاریابی و حسابداری نیز شهرت دارد. در سال ۲۰۱۷، مجله اکونومیست دانشکده بوث شیکاگو را بهعنوان بهترین مرکز آموزشی MBA معرفی نمود.
دانشکده بوث برنامههای تحصیلی MBA تماموقت و پارهوقت را برگزار میکند و یکی از معتبرترین آکادمیهای جهان برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا به شمار میرود.
برخلاف بسیاری از دانشگاههای ممتاز که در سیستمهای آموزشی خود دورهها و واحدهای اجباری و معینی ارائه میکنند، برنامههای آموزشی دانشکده بوث به دانشجویان این امکان را میدهد که خودشان موضوعات مطالعاتی را مطابق با نیازهای شغلی و علایق فردی، با عمق و گسترهای که ترجیح میدهند، انتخاب نمایند. بهاینترتیب دانشکده بوث خود را بهعنوان با یکی از منعطفترین و مبتکرترین سیستمهای آموزشی مدیریت جهان، مطرح کرده است. تنها دوره اجباری دانشجویان تماموقت و نیمهوقت، دوره توسعه و اثربخشی رهبر (LEAD) است که دانشجویان تماموقت آن را در یک چهارم اول دوره تحصیلی و دانشجویان پارهوقت در اولین سال تحصیلی خود میگذرانند. این دوره بر مهارتهای زیربنایی و اولیه رهبری مثل انگیزهبخشی به افراد، ساخت ارتباطات و خروجیهای تأثیرگذار تمرکز دارد.
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد برنامه مدیریت اجرایی دانشکده بوث این است که دانشجویان میتوانند دوره تحصیلی خود را در هر یک از چهار کمپ جهانی این دانشگاه بگذرانند؛ درحالیکه مشمول سیستمهای گروهی دانشگاه نیز میشوند. دانشجویان تماموقت و پارهوقت MBA میتوانند برنامه تحصیلی خود را در یک یا چند زمینه که شامل حسابداری، مدیریت تحلیلی، مدیریت مالی تحلیلی، شاخصهای اقتصادی و آماری، علوم اقتصادی، کارآفرینی، مدیریت عمومی، مدیریت منابع انسانی، تجارت بینالملل، مدیریت رفتار سازمانی، مدیریت عملکرد و مدیریت استراتژیک متمرکز کنند.
دانشکده بوث شیکاگو، نخستین دانشکدهای است که برنامه دکترای مدیریت را ارائه کرده است و باسابقهترین آکادمی آموزش عالی در این مقطع به شمار میرود. هدف از برگزاری دورههای دکترا، پرورش محققانی بسیار ماهر و نوآور است و امروزه اغلب فارغالتحصیلان این دانشکده را بهعنوان اعضای هیئتعلمی در دانشکدههای مدیریتی سراسر جهان میبینیم. طول دوره دکترای مدیریت در این دانشکده معمولاً ۵ سال است که مرحله دفاع از پایاننامه دانشجویان را هم شامل میشود. همانند سایر برنامههای دانشکده بوث، برنامه درسی دکترا نیز بسیار انعطافپذیر است و دانشجویان میتوانند برنامههای خود را با توجه به علایق تحقیقاتی فردی و زمینههای آموزشی، طراحی کنند.
دانشکده بوث بیشترین و متنوعترین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی را بین دانشگاههای کسبوکار جهان دارا است که مهمترین آنها عبارتاند از: مرکز تحقیقات حسابداری (ARC)، مرکز خلق تئوریهای کاربردی (ATI)، مرکز تحقیقات تصمیمگیری (CDR)، مرکز علوم اقتصادی جمعیت (CPE)، مرکز ابتکارات انرژی شیکاگو، مرکز مطالعات اقتصادی و ایالتی جورج جی استیگلر (George J. Stigler)، مرکز ابتکارات در بازار جهانی (IGM)، مرکز کارآفرینی و نوآوری مایکل پی. پولسکی (Michael P. Polsky)، مؤسسه تحقیقات علوم اقتصادی بکر فریدمن (Becker Friedman) و مرکز تحقیقات بازاریابی جیمز ام. کیلتز (James M. Kilts).
مرکز تحقیقات تصمیمگیری دانشکده کسبوکار بوث، مرکزی چند رشتهای است که به تحقیق و آموزش در مورد اینکه مردم چگونه تصمیمگیری و قضاوت میکنند، میپردازد. این مرکز مطالعاتی را در رشتههای ادراکی، روانشناسی اجتماعی، اقتصاد، جامعهشناسی، آمار و … پوشش و چگونگی تصمیمگیری فردی و گروهی را مورد بررسی قرار میدهد.
مرکز کارآفرینی و نوآوری مایکل پولسکی با هدف رشد تولید و سرمایهگذاری در حوزه تکنولوژی در شهر شیکاگو و جوامع اطراف آن تأسیسشده است و میکوشد از طریق آموزش، مشارکت و پشتیبانی از سرمایهگذاریهای جدید، دانش کارآفرینی را ارتقاء دهد و تجاریسازی تحقیقات را تسریع کند.
مرکز کارآفرینی و نوآوری پولسکی همراه با سه شرکت Argonne ،Fermilab و Marine Biological و همچنین با استفاده از دانش اساتید دانشگاه شیکاگو، تلاش میکند مسیر ایدههای جدید کسبوکار را برای رسیدن به مرحله عمل هموار کند و تأثیری معنیدار در جامعه مدیریت و بازرگانی جهان داشته باشد.
دورههای آموزش کارآفرینی دانشکده بوث با هدف آموزش و رشد مهارتهای کارآفرینی ازجمله شناسایی و ارزیابی فاکتورهای کسبوکار، تخصیص بهینه منابع محدود به نیازهای تولیدی، انعطافپذیری و سرعت انطباق با تغییرات در همه بخشهای کسبوکار، شناخت فرصتهای سرمایهگذاری و تأسیس و رشد موفق استارتاپها برگزار میشوند.
اقتصاد دانش بنیان با رویکرد دانشگاه کارآفرین
نویسنده: آزیتا جهانبخش
پژوهشگر حوزه مدیریت تکنولوژی و کارآفرینی