کارآفرینی که برای بهبود زندگی بشر علم و نوآوری را در هم آمیخت

کارآفرینی که برای بهبود زندگی بشر علم و نوآوری را در هم آمیخت

 

اریک بیونتگارد را می‌توان یکی از کارآفرینان سرسخت دوران حاضر دانست، کارآفرینی که علم و نوآوری را به گونه‌ای با یکدیگر ترکیب می‌کند که می‌تواند بهبود زندگی بشر را به همراه داشته باشد.
«اریک بیونتگارد» را در حال حاضر به عنوان رئیس و همچنین بنیانگذار (Total Communicator Solutions) می‌شناسند. اریک برای میلیون‌ها نفر از مردم ارزشی بی‌سابقه از طریق هوشمندسازی دستگاه‌ها به ارمغان می‌آورد. در یک گام فراتر او اجازه می‌دهد شهرهای هوشمند حتی بسیار سریع الانتقال شوند و به شما اجازه شخصی‌سازی، انتخاب، زمینه سازی و حتی احساس کردن تجربیاتی را می‌دهد که ممکن است باعث بهبود زندگی شما شوند.

 

توسعه روباتیک‌های زیردریایی

سفر اریک برای تبدیل شدن به یک کارآفرین، ریشه در دوره چهار ساله تحصیلات او در دانشگاه سالفورد انگلستان در سال ۱۹۸۶ دارد. دوره‌های آکادمیک او به پایان رسیده و زمان ترک دانشگاه بود. روزهای باقی مانده روزهایی بود که اریک در مورد شغل آینده‌اش پس از کار در مرکز فناوری زیردریایی نروژ از خود می‌پرسید، در واقع او مشتاق بود تا روباتیک‌های زیردریایی را به سمت دریای شمال توسعه دهد. مدت زمان زیادی نگذشت که تصمیم خود را گرفت و به ایالات متحده سفر کرد، کشوری که به شما به عنوان یک مهندس جوان و جویای به دست آوردن تجربیات جدید وعده‌های تازه می‌دهد تا به‌ جای کشف و توسعه وسایل نقلیه فضایی در عمق فضا به دنبال آن بر روی زمین باشید.

گردآوری گروه کوچکی از متخصصان همفکر

پس از سال‌ها کار بر روی جت‌های جنگی، شاتل فضایی، هوا‍پیماهای تجاری و مهندسی علوم موشکی، که به دنبال چند سال کار در زمینه املاک و مستغلات آمده بود، اریک به شرکت کوالکام Qualcomm پیوست؛ شرکت غول مخابراتی که بسیار هم شناخته شده بود. پیش از آن اریک همچنین نقش رهبری اجرایی در بخش تحقیق و توسعه شرکت را بر عهده داشت. درست همین‌جا بود که او به نقطه تلاقی دلخواهش رسید؛ علم و پیشرفتی که با تکنولوژی آمیخته شده و پرداختن به آن می‌توانست ارزش و چشم انداز زندگی واقعی را با تغییراتی مواجه کند.

او به وجود یک راه حل و پلتفرم احساس نیاز کرد که بتواند در شرایط موجود فناوری‌های در دسترس را به سیستم عامل‌های قابل استفاده و قدرتمند متصل کند. به همین منظور در سال ۲۰۱۲ اریک گروه کوچکی از متخصصان همفکر را گرد هم آورد تا با هم اندیشی و صرف منابع و بودجه محدود به نقطه مورد نظر او دست یابند.

طراحی پلتفرم کامل و دقیق بازاریابی

بیونتگارد به همراه تیم کارشناسان صنعتی، معماری و توسعه یک نوع پلتفرم (PaaS) را به دست آورد که شبکه‌های حسگر موجود، ‌دستگاه‌ها و کاربران آنها را به یکدیگر متصل می‌کند. آنها در کنار یکدیگر یک پلتفرم کامل و دقیق بازاریابی سیار به وسیله اپلیکیشن‌های پویای تلفن همراه طراحی کردند؛ پلتفرم اسپارک کامپس Spark Compass. یک موتور قدرتمند برای پردازش داده‌های بزرگ، داده‌هایی که توزیع شده هستند. منظور از داده‌های توزیع شده، داده‌هایی است که بر روی چندین کامپیوتر قرار دارند و نیاز است تا مورد پردازش قرار گیرند.

اگر چندین کامپیوتر در اختیار داشته باشید می‌توانید از این طریق، موارد پردازش داده‌ها را به صورت موازی بر روی کامپیوترهای مختلف اجرا کنید و نتیجه را به صورت تجمیع شده بر روی یک کامپیوتر قرار دهید. در حقیقت این پلتفرم به شما اجازه می‌دهد تا از سیستم‌های مختلف ذخیره سازی توزیع شده استفاده کنید.

گسترش همکاری با شناخته شده‌ترین برندها

امروزه اسپارک کامپس به عنوان یک پلتفرم اختراعی به ثبت رسیده است. ارائه دهندگان و همکاران اسپارک کامپس در سراسر جهان، شرکای شبکه و شرکای هم‌پیمان سیستم از ATOS, Qualcomm,CGI و همچنین سامسونگ را تا شرکای محلی کوچکتر تشکیل می‌دهند. اریک بیونتگارد درباره جایگاه فعلی این پلتفرم می‌گوید: «این مسیری است که ما برای مطرح شدن طی کرده‌ایم و در نهایت با برخی از شناخته شده‌ترین برندها شراکت خود را بیش از پیش گسترش می‌دهیم. پلتفرم اسپارک کامپس بارها مورد امتحان و راستی آزمایی در استقرار شرکت‌های تجاری واقعی در بازارهای متعدد قرار گرفت. این فرآیند در حال تبدیل و نتیجه‌ دهی است که هم اکنون توسط شرکای ما در این شبکه در سطح جهانی تایید و مورد ترویج قرار می‌گیرد.»

فراگیری پلتفرم‌های ارتباطات هوشمند

اگر قرار باشد از سمت مقابل و روبه‌روی اریک نگاهی به پیشینه او بیندازیم، می‌بینیم که اریک Total Communicator Solutions را هدایت کرد تا به یک پلتفرم کاملا متصل و هوشمند تبدیل شود؛ این راه حل، تجزیه و تحلیل داده‌های واقعی را با داده‌های سنسورهای واقعی در اختیار کاربر قرار می‌دهد تا «ارتباطات واقعیت تکمیلی» را که موقعیت مکانی، مشخصات مورد نیاز در تبادل و ثبت شده به وسیله کاربر و اطلاعات فعالیت‌های او را با یکدیگر ترکیب می‌کند تا اطلاعات انتخاب شده دستگاه‌های موبایل و دیگر نمایشگرها را به یکدیگر منتقل کند. اختراع ثبت شده این شرکت شامل تعداد پلتفرم‌های ارتباطات هوشمند متنی است که از پرگار و جهت یاب تا سنسورهای شهر هوشمند را در برمی‌گیرد. تعداد نصب و به کارگیری اسپارک کامپس Spark Compass در این میان قابل توجه است که مورد استفاده فرودگاه‌ها، بیمارستان‌ها، تسهیلات دانشگاه‌ها، سالن‌های ورزشی، استادیوم‌ها و مراکز کنفرانس قرار گرفته است.

کاربران این اپلیکیشن عموما در سن دیه‌گو، کالیفرنیا و دیگر موقعیت‌های مکانی ایالات متحده با پذیرش مقررات ایالات متحده و همچنین اسپانیا، مکزیک، انگلستان، نروژ و نیوزیلند قرار دارند. مشتریان توتال کامیونیکتر به طور معمول برندهای بسیار بزرگ هستند که دارایی‌های بسیار زیادی دارند، این شرکت فراتر از رویکرد کسب و کار متعارف، هدف خود را تلاش برای گسترش این برندها تعیین کرده است و این گسترش نباید تنها از طریق گسترش برنامه‌های آنها باشد. بنابراین لازم است شرکت‌ها ابزار لازم را فراهم کنند، ابزارهایی که مشتری در رابطه با آنها اعلام نیاز می‌کند تا از این طریق بتوانند پیام‌های برند تجاری خود را به طرفدارانشان برسانند.

توانایی راه حل‌های توتال کامیونیکیتر

اریک در گفت‌وگویی درباره این پلتفرم توضیح می‌دهد: این دستاورد ویژه، ما را توانمند می‌کند تا از طریق سیستم‌های میراث از پایگاه داده‌های مشتریان تا برنامه‌های موجود را برای مشتریان تکمیل کنیم. تلاش ما این است که ارتباطات را برای مشتری افزایش داده و وفاداری خود را به مشتری‌ها و طرفداران اثبات کنیم. توتال کامیونیکیتر این کار را با اطمینان از این که اپلیکیشن‌های برندهایی که می‌سازد و با آنها تعامل برقرار می‌کند باعث می‌شود تا در نهایت برندها را در یک ارتباط متقابل با مشتریان آنها قرار می‌دهد. ما حتی می‌توانیم از این پلتفرم برای افزایش و بهبود گفت‌وگوهای داخلی و برقراری ارتباطات و بهبود عملیات هم استفاده کنیم. اسپارک کامپس، پلتفرمی در مجاورت تلفن همراه و در واقع یک قطب نما یا پرگار مغز است که شما را قادر می‌کند تا طیف گسترده‌ای از تجارب در سراسر جهان داشته باشید. بر اساس تکنولوژی ثبت اختراع، از جدیدترین نوآوری‌ها در نزدیکی برج‌های دیده‌بانی، یکپارچگی سنسورها، حصارهای جغرافیایی، واقعیت تکامل یافته و واقعیت مجازی تا تعدادی از موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و «ارتباطات هوشمند تکامل یافته» را تشکیل می‌دهد و کسب و کارها را قادر می‌کند تا با سازمان‌ها بازاریابی پویا داشته باشند و همچنین ارتباطات داخلی و خارجی آنها را نیز دربرمی‌گیرد. نتیجه نهایی توانایی بازگشت آسان زمان واقعی است، هوش مصنوعی تجربه‌هایی را به افراد در مکان‌هایی همچون مراکز کنفرانس، دانشگاه‌ها، فرودگاه‌ها، مراکز پزشکی و بیمارستان‌ها، رویدادها، ساختمان‌های ادارای و مقاصد توریستی منتقل می‌کند و در یک گام فراتر از هوش مصنوعی می‌توان به جرات گفت اسپارک کامپس در حال حاضر ترکیبی از همه این موارد است.

صنعت اینترنت به سرعت در حال گسترده شدن است و به نظر می‌رسد همه چیز برای یک آینده بی نظیر تنظیم شده است. در این میان برخی مدل‌های جالب کسب و کار هم ظهور کرده‌اند و راه حل‌های توتال کامیونیکیتر هم در این میان توانایی دارد تا کارآیی کسب و کار مبتنی بر مکان را متحول کند. این شرکت به رهبری اریک بیونتگارد به دنبال دستاوردهای نوآورانه و خودمحور است که اشتیاق برای کسب تجربه‌های جدید و شهر هوشمند سریع الانتقال دارد.

«تکنولایف» فروشگاه اینترنتی متفاوت

«تکنولایف» فروشگاه اینترنتی متفاوت

 

فروشگاه اینترنتی تکنولایف بعد از یک دهه فعالیت موفق در بازار آنلاین فروش موبایل و لوازم جانبی، در اولین فروشگاه فیزیکی خود نیز با استقبال خوب مشتریان مواجه شد.

فروشگاه اینترنتی تکنولایف در سال 88 با هدف ارائه خدمات فروش آنلاین آغاز به کار کرد و در این مدت توانسته است به بیش از یک صدهزار مشتری وفادار دست یابد که به طور متناوب از سایت و صفحه این فروشگاه اینترنتی بازدید می‌کنند.

در بازار کسب و کار ایران فروشگاه‌های فیزیکی با ده‌ها سال سابقه همچنان برای ورود به دنیای دیجیتال و فروش آنلاین دچار تردید هستند و ورود بسیاری از برندهای ایرانی به سرویس ورود آنلاین با تاخیر و نگرانی همراه بوده است. اما تکنولایف یکی از اولین کسب و کارهای ایرانی است که این قالب را شکسته و با اعتماد به نفس و اطمینان به توانایی ارائه خدمات خود، خدمات خود در فضای مجازی را به فضای حقیقی نیز گسترش داده است.

فروشگاه اینترنتی تکنولایف با شناخت هوشمندانه بازار و اطلاع از این مهم که هنوز بسیاری از مردم با وجود تسلط بر اینترنت ترجیح می‌دهند از فروشگاه فیزیکی خرید کنند و نمی‌خواهند تجربه‌ی گفت و گوی رودر رو با فروشندگان را از دست بدهند، تصمیم گرفت از اوایل امسال فروشگاه فیزیکی خود را هم افتتاح کند.

بر این اساس فروشگاه تکنولایف از اردیبهشت 1398 بطور رسمی افتتاح شد و کار خود را در بازار موبایل ایران (1) واقع در خیابان حافظ پائین‌تر از تقاطع جمهوری (پل حافظ) آغاز کرد.

تکنولایف با الهام گرفتن از بزرگترین شرکت‌های سازنده گوشی موبایل و یا ارائه دهنده‌های خدمات مخابراتی این کار را انجام داده است.

هم اکنون بسیاری از غول‌های تکنولوژی در دنیا، برای تثبیت موفقیت‌های خود، از بازار سنتی و مدرن بصورت همزمان بهره می‌گیرند. نمونه آن نمایندگی‌های فروش محصولات اپل در بسیاری از شهرهای اروپاست و یا شیائومی به عنوان غول تکنولوژی چین، در ابتدا فروش خود را محدود به فضای آنلاین کرد تا بتواند واسطه‌ها را حذف کرده و محصول خود را مستقیما به دست مصرف‌کننده برساند. اما در یکی دو سال اخیر اقدام به تاسیس فروشگاه فیزیکی در کشورهای مختلف کرده و برنامه دارد تا پایان سال ۲۰۲۰ تعداد فروشگاه‌های خود در کشور چین را به یکهزار واحد تجاری برساند.

شرکت‌های مهم ارائه دهنده‌ی سرویس‌های تلفن همراه و مخابرات همچون ودافون، تلکام و … نیز علاوه بر فروشگاه آنلاین، در فروشگاه‌های فیزیکی خود نیز به مشتریان خدمات ارائه می‌دهند.

سایت آمازون نیز به عنوان مطرح‌ترین خرده فروشی آنلاین، اخیرا اقدام به تاسیس فروشگاه‌های فیزیکی کرده است که افراد بتوانند تجربه‌ی خرید متفاوتی را داشته باشند.

اینکه پیش از خرید یک محصول بتوان آن را لمس کرد و تجربه استفاده از آن را حتی برای دقایقی بدست آورد، برای بسیاری از افراد مهم است. به ویژه در ایران که همه‌ی ما سال‌ها به خرید هر چیز ریز و درشتی بصورت مستقیم و حضوری عادت داریم.

از طرفی برای مشتریان برخورد با فروشنده از آن جهت که کمک می‌کند بهتر یک برند را بشناسند، مهم است. تجربه‌ای که از ابتدا تا انتهای فرایند خرید بدست می‌آید و می‌توان آن را در دو کلمه خلاصه کرد: «لذت خرید»

آمارها نشان می‌دهد حجم خرید و فروش گوشی‌های تلفن‌همراه در بازار سنتی ایران همچنان بالاست و به هیچ عنوان بازار اینترنتی نتوانسته سهم بزرگی از این بازار بدست آورد. پس فعالیت یک برند در این حوزه نیازمند درک درست بازار و ورود به فضای فیزیکی است. امری که باعث شناخته شدن بیشتر و افزایش اعتبار و اعتماد عمومی نسبت به برند  فروشنده می‌شود.

یکی از مهمترین مزایای خرید گوشی از فروشگاه اینترنتی تکنولایف، ضمانت ۷ روزه‌ی برگشت وجه است. بدین معنی که چنانچه محصول خریداری شده، تا ۷ روز پس از خرید دچار مشکلی شود که ناشی از استفاده از محصول نباشد، تکنولایف محصول عرضه شده به مشتری را تعویض می‌کند.

این تعویض‌ها در مواردی به ضرر تکنولایف بوده است چرا که برخی از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات گارانتی پاسخگوی تعهدات‌شان نبوده‌اند، با این حال تکنولایف می‌پذیرد در جهت رفاه حال مشتری محصول را بازپس بگیرد و محصول سالم دیگری را بجای آن به مشتری بدهد.

در چنین شرایطی محصول بازپس گرفته شده پس از تعمیر، با قیمت پایین‌تری عرضه می‌شود و علت این ارزان‌تر و پایین‌تر بودن قیمت گوشی نیز ذکر شده است.

لذا با توجه به اهمیت اعتماد مشتری در هنگام خرید موبایل و گجت‌های موردنیازش از تکنولایف، این رویه در فروشگاه تکنولایف در بازار موبایل نیز اجرا می‌شود تا مشتریان از اعتبار محصول و خرید خود مطمئن باشند.

مراسم افتتاحیه فروشگاه تکنولایف بیش از یک‌هزار و پانصد بازدیدکننده داشت که نشان از پتانسیل بالای این فروشگاه در بازار آنلاین و بازار سنتی موبایل دارد.

به این ترتیب از این پس مشتریان می‌توانند خریدهای خود را از فروشگاه تلفن همراه و لوازم جانبی تکنولایف به هر دو صورت حضوری و یا آنلاین انجام دهند و با اطمینان کامل از خرید خود از برندی معتبر لذت ببرند.

خرید حضوری از تکنولایف در آدرس مجتمع بازار موبایل ایران (خیابان حافظ، پایین‌تر از خیابان جمهوری) و خرید آنلاین از آدرس technolife.ir امکان‌پذیر است.

 

منبع: مدیر اینفو

نیاز به رهبران قدرتمند با رهبری برند

نیاز به رهبران قدرتمند با رهبری برند

برندهای همیشه برنده به منظور دستیابی به هدفی بزرگتر از تولید محصولات باکیفیت و نکته ای معنادارتر از تبلیغاتی سرگرم کننده در دنیای کسب و کار حضور دارند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرصت امروز،  شاید تولید محصول بهتر و تبلیغات جذاب تر برای بسیاری از برندها کافی به نظر برسد، با این حال برندهای بسیار مشهور و جهانی هیچ گاه به این سطح از فعلایت راضی نمی شوند. به مرور زمان اغلب کارشناس های کسب و کار از حضور رهبران تجاری موفق و قدرتمند در برندهای بزرگ اطلاع کسب کرده اند. رهبرانی که به خوبی توانایی متقاعدسازی کارمندان، طراحی الگوی مدیریتی روشن، واضح و همراه با اهداف مشخص را دارند. به طور معمول رهبری قدرتمند در یک شرکت احتمال وقوع اختلال ها را کاهش می دهد.

همچنین هماهنگی و فعالیت مشترک تیم های شرکت در راستای دستیابی به اهداف را نیز تقویت خواهد کرد. به طور کلی، یک رهبر تجاری ماهر با طراحی برنامه ای دقیق و کاربردی به توسعه جایگاه برندش کمک می کند. این تاثیرگذاری در همه عرصه های فعالیت برند از قبیل بازاریابی، تبلیغات، فروش و تعامل با کارمندان مشهود خواهد بود. همچنین سطح تاثیرگذاری رهبران تجاری فقط محدود به سطح روابط بیرونی برند نیست. از نقطه نظر درونی نیز چنین رهبرانی توانایی مثال زدنی در متقاعدسازی کارمندان و ترغیب شان به سوی نوع خاصی از فعالیت دارند. به این ترتیب آنها به خوبی برندشان را رهبری خواهند کرد.

امروزه اغلب برندها از سرمایه گذاری ناموفق شان در زمینه های مختلف کسب و کار ناراضی هستند. به عنوان مثال، یک برند با صرف هزینه نسبتا بالا بر روی فرآیند تبلیغاتی نتیجه مطلوب را دریافت نمی کند. در این زمینه یک رهبر تجاری ماهر توانایی بهبود فرآیندهای موجود در برند به منظور حداکثرسازی بازگشت سرمایه را خواهد داشت.

اگر بخواهم واضح تر صحبت کنم، موضوع مورد بحث ما در اینجا مربوط به رهبری کاریزماتیک نیست. امروزه چالش های پیش روی برندها بسیار متنوع است، بنابراین رهبری کاریزماتیک توانایی پاسخگویی به تمام این چالش ها را ندارد. به طور سنتی، در زمینه رهبری کاریزماتیک انگاره ای مبنی بر موفقیت افراد برون گرا وجود دارد. بر این اساس افراد درون گرا به دلیل ویژگی های روانی و شخصیتی خاص شان شانس چندانی برای موفقیت در عرصه مدیریت و رهبری تجاری ندارند، با این حال پژوهش های جدید به طور کامل خلاف این تصور قدیمی را اثبات کرده است.

به این ترتیب افراد درون گرا نیز به اداره سایر تیپ های شخصیتی امکان دستیابی به موفقیت در زمینه رهبری تجاری را دارند. چه بسا امروزه بسیاری از رهبران تجاری موفق دارای شخصیت درون گرا هستند. در حقیقت توانایی های مورد نیاز برای رهبران تجاری به منظور موفقیت در عرصه مدیریت برند خیلی بیشتر از نوع شخصیت است. به این ترتیب توانایی خلق چشم اندازی دقیق و واضح نسبت به امور داخلی و بیرونی شرکت اهمیت بالایی دارد. به این ترتیب ما توانایی ارزیابی واقع گرایانه پدیده ها را خواهیم داشت. متاسفانه یکی از مشکلات اصلی بسیاری از برندها ناتوانی در زمینه ارزیابی واقع گرایانه پدیده هاست. به این ترتیب استراتژی برندشان نیز براساس چشم اندازی نادرست و غیرواقعی تنظیم می شود. بی تردید بهره مندی از توانایی های مدیریتی و رهبری عالی بدون توانایی تعامل سازنده با اعضای برندمان بی فایده خواهد بود.

به همین دلیل تمام رهبران تجاری موفق دارای توانایی برقراری ارتباط سازنده با اعضای شرکت هستند. این امر در زمینه روابط بیرون برند نیز نمود دارد. در حقیقت رهبران تجاری موفق به منظور مدیریت و رهبری بهینه برندشان نیازمند توانایی ایجاد ارتباط سازنده با افراد مورد نیاز هستند. همچنین آنها باید توانایی ساماندهی رفتارهای خاصی در شرکت را داشته باشند. به این ترتیب فرآیند مورد نیاز برای ساماندهی فعالیت ها به سوی دستیابی به اهداف موردنظر به خوبی پیش خواهد رفت.

منبع: اقتصاد آنلاین

با جوانان ایرانی فعال در سیلیکون ولی آشنا شوید

با جوانان ایرانی فعال در سیلیکون ولی آشنا شوید.

ایرانیان بسیاری از مدیران اجرایی و بنیان‌گذاران گرفته تا سرمایه‌گذاران در سیلیکون ولی فعالیت می‌کنند.

بیایید به داستان آرش فردوسی، هم‌بنیان‌گذار دراپ‌باکس (Dropbox) بپردازیم. آرش فردوسی در کانزاس و از والدین مهاجر ایرانی متولد شد. وقتی که در MIT مشغول به تحصیل بود، طی یک دوره تابستانی کارورزی با پرتوی ملاقات کرد. پرتوی از وی خوشش آمد و وقتی فردوسی MIT را برای راه‌اندازی دراپ‌باکس ترک کرد، به او مقداری سرمایه‌ اولیه پیشنهاد داده و توصیه‌های زیادی هم برای او داشت. وقتی فردوسی به همراه هم‌کارش درو هیوستون (Drew Houston) دراپ‌باکس را برای جمعی از سرمایه‌گذاران احتمالی توضیح می‌داد، با پژمان نوزاد آشنا شد. نوزاد در استارتاپ‌هایی همچون Doordash و شرکت دراپ‌باکس سرمایه‌گذاری کرده است.

فردوسی می‌گوید:

به محض اینکه ارائه ما تمام شد، پژمان به سمت ما دوید و با من به فارسی شروع به صحبت کرد. او بسیار هیجان زده بود، هم برای ایده‌مان و هم برای اینکه من ایرانی بودم.

نوزاد قبلاً یک تاجر فرش و قالی بود که به یک سرمایه‌گذار در دایره‌ی فناوری ایرانی-آمریکایی‌ها مبدل شده بود. برای سالیان سال، نوزاد در روزهای جمعه و در پالو آلتو یک صبحانه‌ی ایرانی تدارک می‌دید.

برنامه صبحانه وی چنان محبوب شد که نسخه‌های مشابه آن هم‌اکنون در سان‌فرانسیسکو،  منلو پارک، اورنج کانتی، ونکوور، بارسلونا و لندن برگزار می‌شود. او از سرمایه‌گذاران اولیه در تعدادی از شرکت‌های موفق فناوری با بنیان‌گذاران ایرانی-  آمریکایی مانند Aquantia ،SoundHound و AppLovin است. بعد از ملاقات با فردوسی، وی در دراپ‌باکس سرمایه‌گذاری می‌کند.

نوزاد می‌گوید:

وقتی که من به کارآفرینان نگاه می‌کنم، دنبال بخشی از خودم در تمامی این مردم می‌گردم و اگر آن را پیدا کنم به سرعت ارتباط برقرار می‌کنم. وقتی شما ایرانی باشید و ما درباره‌ی غذا، داستان زندگی و فرهنگ با هم صحبت کنیم، مانند آهنربا جذب هم می‌شویم.

 

منبع خبر : سایت زومیت

 

استارتاپ‌تان به سمت شکست حرکت می‌کند یا پیروزی؟

استارتاپ‌تان به سمت شکست حرکت می‌کند یا پیروزی؟

 

مرکز تنها بر روی نقاط ضعف‌تان رویکرد مناسبی نیست، بهترین رویکرد، رویکردی‌ست که منجر به حفظ تعادل و پیش‌بینی تمام نقاط قوت، نقاط ضعف، تهدیدها و فرصت‌های بالقوه شود.

در بازار کنونی به دلیل وجود گرایش جدیدی که مشتریان همه چیز را آنلاین خریداری می‌کنند، کسب و کارهای نوپای زیادی راه‌اندازی می‌شود. خرید لباس، خواربار‌و بسیاری از خدمات امروزه و …. به شکل آنلاین صورت گرفته و در این حوزه استارتاپ‌های زیادی مشغول به فعالیت هستند.

با این وجود، در همان زمانی که بسیاری از کسب و کارهای نوپا می‌توانند در این اقیانوس آنلاین فعالیت داشته باشند، هر روز یکی از آن ها تعطیل می‌شود و شکست می‌خورد!

مطالعات نشان می‌دهد که بسیاری از کسب و کارهای نوپا در چهار تا پنج سال ابتدایی شروع کسب و کارشان شکست می خورند. شاید بنیانگذاران آن‌ها به اندازه کافی مبتکر و نوآور نباشند تا در بازار رقابتی امروز فعال باشند.

با این حال، دلایل بسیاری برای شکست و پیروزی شرکت های نوپا وجود دارد که برخی از آن ها در اینجا مورد بحث و بررسی قرار می گیرد:

وجود رابطه مستقیم بین تیم و رشد شرکت:

بدون یک تیم خوب، مهم نیست که ایده تان چقدر خوب است، هرگز آن ایده نمی‌تواند به بهترین شکل ممکن اجرا شود. راه‌اندازی یک کسب وکار کامل، نیازمند پشتیبانی است. در هنگام تشکیل تیم باید به انتخاب افراد با مهارت‌های مناسب توجه داشت، علاه بر آن در نظر داشته باشید که تیم سازی باید با هدف رشد شرکت صورت گیرد.

می‌توان گفت اگر شرکت رشد کند، تیم رشد می کند، اگر تیم رشد کند، فرد رشد می کند و برعکس!

تنها بر ضعف‌تان تمرکز نکنید:

تحلیل ماتریس سوات، برای موفقیت هر کسب وکاری بسیارمهم است. تنها تمرکزکردن بر ضعف‌ها، یک روش مناسب نیست. فرد باید در پیش بینی و محاسبه تمام نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و خطراتی که کسب و کار با آن مواجه می‌شود، تعادل را حفظ کند.

معمولا کارآفرینان و رهبران کسب و کار در ابتدای کار خود به جای تقویت نقاط قوت خود، بر روی نقاط ضعف تمرکز می‌کنند.

 

منبع: مدیر اینفو

کارآفرینی شغل نیست؛ کارآفرینی هنر است

کارآفرینی شغل نیست؛ کارآفرینی هنر است.

 

طی دهه گذشته افراد فکر می‌کردند که اگر بتوانند متدولوژی‌های قابل‌تکراری برای مراحل اولیه راه‌اندازی کسب‌و‌کار پیدا کنند، کارآفرینی به یک «علم» تبدیل می‌شود. در این صورت هر کسی قادر به اجرای قواعد آن خواهد بود.

این فرض می‌تواند اشتباه باشد. البته نه به این معنا که ابزارهای مناسبی برای کارافرینی طراحی نشده‌ باشد، اتفاقا پایه و اساس مدیریت کارآفرینی درست و منطقی است و سهم عمده‌ای در کاهش شکست استارتاپ‌ها دارد. اشتباه ما جایی‌ست که فکر می‌کنیم هرکسی می‌تواند از این ابزارها به‌درستی استفاده کند و بیشترین بهره‌برداری را داشته باشد.

کارآفرینی هنر است نه شغل:

دو نوع هنرمند را در نظر بگیرید: «آهنگ‌ساز» در مقایسه با «نوازنده آهنگ» یا «نمایشنامه نویس» در مقایسه با «بازیگر». بنیان‌گذار در شکل‌گیری کسب‌و‌کار نقش همان آهنگساز را در شکل‌گیری موسیقی ایفا می‌کند.

او چیزهایی را می‌بیند که دیگران قادر به دیدن آن نیستند و به تیم کسب‌و‌کار کمک می‌کند تا بتوانند از هیچ، چیزی جدید خلق کند. خلق چیزهایی که کمتر کسی قادر به دیدن آن‌ها بشد، وظیفه کلیدی هر بنیان‌گذار است. این مهارت بسیار متفاوت از علومی مانند مهندسی یا مدیریت است.

ارکنان کارآفرین افراد با استعدادی هستند که در اصطلاح صدای سوت کارخانه را به همان شکلی می‌شنود که بنیان‌گذار می‌شنود. آن‌ها درحالی به یک استارتاپ ملحق می‌شوند که هنوز به دنبال یک مدل کسب و کار پایدار است و وعده تحقق اهدافی را می‌دهد که در هاله‌ای از ابهام قرار دارند. کارکنان کارآفرین با پیوستن به بنیان‌گذار و تیمش دیدگاه‌های او را به‌عنوان بخشی از زندگی‌شان می‌پذیرند.

سپس بنیان‌گذار هر مهارتی را که او و تیمش را منحصر‌به فرد می سازد از جمله اشتیاق،‌ چابکی، انعطاف‌پذیری،‌ توانایی ایجاد نظم از دل بی‌نظمی،‌ کشف‌و‌یادگیری، کنجکاوی، رهبری و تمرکز دقیق روی اجرا را به‌کار می‌گیرد تا به یک فرایند پالایش دیدگاه منجر شود و بتواند واقعیتی را ایجاد کند.

بنیان‌گذاران و کارکنان کارآفرین هر دو ترجیح می‌دهند تا چیزی را از دل فرایندهای‌شان استخراج کنند که به موجودیت یک شرکت بپیوندد. مانند موسیقی‌دانان حرفه‌ای یا ستارگان سینما که ترجیح می‌دهند در یک محیط نامنظم با ناشناخته‌های چندگانه کار کنند.

آن‌ها کلیت مسیری که به سمت آن کشیده شده‌اند را درک و حس کرده‌اند، با عدم اطمینان و شگفتی‌های آن کنار می‌آیند و با استفاده از هوش طبیعی و ابزارهایی که در دست دارند،‌ برای تحقق هدف و چشم‌اندازشان رو به جلو پیش می‌روند.

«بنیان‌گذار در شکل‌گیری کسب‌و‌کار نقش آهنگساز در شکل‌گیری موسیقی را ایفا می‌کند.»

ابزارها هنرمند نمی‌سازند:

در سال ۱۹۸۴ زمانی که برنامه‌های طراحی صفحه با مکینتاش عرضه شد، همه فکر می‌کردند این‌جا دیگر پایان کار هنرمندان و طراحان گرافیک است. چون دیگر هرکسی می‌تواند کار طراحی را انجام دهد. کاربران به سرعت آموختند که یک طراحی خوب چقدر سخت است. البته تعجبی هم ندارد چون طراحی خوب یک هنر است و مجددا این متخصصان و طراحان حرفه‌ای هستند که استخدام می‌شوند. در واقع کسی که از آلات موسیقی استفاده می‌کند، الزاما نمی‌تواند همان آهنگی را بسازد که علاقه‌مندان منتظر شنیدنش هستند.

اگر ابزارها هنرمند نمی‌سازند پس چه چیزی هنرمند می‌سازد؟

آهنگ‌سازی مقوله‌ای است که از دوران شکل‌گیری تمدن‌ها تاکنون رواج داشته است. اما این بحث که چه چیزی توانسته است یک آهنگ‌ساز بزرگ بسازد، همچنان به‌صورت یک معما باقی مانده است. آیا آهنگ‌سازی یک فرایند است؟ (استفاده از استراتژی‌های آهنگ‌سازی در فرایند آهنگ‌سازی‌؟) آیا آهنگ‌سازی با ویژگی‌های شخصی فرد مثل توانایی‌های موسیقی، اعتماد به نفس موسیقی، نمرات آکادمیک، IQ و جنسیت ارتباط دارد؟  آیا آهنگ‌سازی با محیط و اجتماع مثل والدین، معلمان، دوستان، خواهر و برادر، مدرسه، جامعه، یا ارزش های فرهنگی ارتباط دارد؟ آیا آهنگسازی تمرین مداوم است. مثلا10،000 ساعت تمرین برای کارآموزی؟

شاید بتوانیم تعداد بنیان‌گذاران و کارکنان کارآفرین را با ابزارهای بهتر، پول بیشتر و آموزش‌های عالی افزایش دهیم، اما اگر حقیقتا بدانیم چگونه خلاقیت را آموزش بدهیم این امکان به قطعیت نزدیک‌تر می‌شود.

بنیان‌گذاران کسب‌و‌کار و کارآفرینان چیزهایی را می‌بینند و خلق می‌کنند که هرکسی قادر به دیدن آنها نیست. کارآفرینان افرادی نادر، هنرمند و با ویژگی‌های منحصر به فرد هستند. هرکسی نمی‌تواند هنرمند باشد.

 

مترجم: نازنین توکلی (کارشناس ارشد مدیریت صنعتی)

برگرفته از سایت medium.com

نمایشگاه کارآفرینی و اشتغال برگزار می‌شود

نمایشگاه کارآفرینی و اشتغال برگزار می‌شود

 

 

حمزه خسروانی در جلسه هماهنگی دومین نمایشگاه کارآفرینی و اشتغال خوزستان که در محل معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان برگزار شد اظهار داشت: نمایشگاه اشتغال و کارآفرینی با اهداف و ویژگی‌هایی با نگاه معرفی بسترهای ایجاد شده برای جذب و حمایت از سرمایه‌گذاران، ایجاد اشتغال و توسعه فعالیت‌های کارآفرینی و شناسایی کارآفرینان برگزار می‌شود.
وی افزود: معرفی بسترهای ایجاد شده برای سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال در زمینه‌های صنعت، گردشگری و صنایع‌دستی روستایی، تکمیلی و صنایع تبدیلی کشاورزی، جذب و تأمین منابع مالی و توسعه عمران مجموعه‌های شهری – روستایی، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، معرفی برنامه‌های توسعه کمی و کیفی مسکن استان، فعالیت‌های اولویت‌دار از نظر تسهیلات بانکی، معرفی بسته‌های حمایتی در زمینه فعالیت‌های کارآفرینی، معرفی فرصت‌های موجود شغلی در بازار کار، شناسایی کارآفرینان و سرمایه‌گذاران در سراسر کشور و همچنین شناسایی کارآفرینان فضای مجازی استارت آپ‌های استان و برنامه حمایت از آن‌ها جزو اهداف این نمایشگاه است.
معاون اداره کل جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خوزستان درباره ویژگی‌های این دوره از نمایشگاه گفت: با توجه به اینکه پتانسیل بالایی نسبت به مشارکت‌کنندگان در دوره نخست نمایشگاه، تلاش می‌کنیم در این دوره از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم. همچنین انعقاد قراردادهای سرمایه‌گذاری منطقه ویژه پتروشیمی که سال گذشته در نمایشگاه صورت گرفت، از نکات برجسته نمایشگاه در راستای تأمین منابع مالی از بازار سرمایه بود.

 


خسروانی با اشاره به شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه افزود: تعیین و ابلاغ خط‌مشی نمایشگاه، شرح وظایف تائید و ابلاغ احکام روسای کارگروه‌های علمی، بررسی و تائید مصوبات کارگروه‌های علمی، تعیین مخاطبان یا مدعوین نمایشگاه در سطح ملی و همچنین تعیین و تصویب خط‌مشی کاری نمایشگاه از وظایف این شورا است.
وی ادامه داد: معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری به‌عنوان رئیس شورا، اداره کل جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری معاونت اقتصادی به‌عنوان دبیر شورا و معاونت سیاسی اجتماعی و اداره کل روابط عمومی استانداری خوزستان، مدیرکل امور شهری استانداری و مدیران سازمان‌های صنعت معدن و تجارت، تعاون کار و رفاه اجتماعی، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، مدیران شرکت شهرک‌های صنعتی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و اتاق بازرگانی به‌عنوان دیگر اعضای شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه کارآفرینی و اشتغال استان هستند.
معاون اداره کل جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خوزستان در تشریح شرح وظایف کارگروه علمی گفت: تعیین محورهای علمی و آموزشی مرتبط به‌ منظور تنظیم برنامه‌های آموزشی و شناسایی و انتخاب برگزارکننده برنامه‌ها و کارگاه‌های آموزشی از جمله وظایف این کارگروه است که اعضای آن؛ پارک علم و فناوری به‌عنوان رئیس کارگروه، معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، دانشگاه علمی کاربردی، کانون کارآفرینان، اداره کل فنی و حرفه‌ای استان، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، اداره کل فناوری اطلاعات و ارتباطات و نماینده دانشگاه شهید چمران اهواز به‌عنوان اعضای کارگروه انتخاب می‌شوند.
خسروانی افزود: این نمایشگاه یک کارگروه اجرایی و اطلاع‌رسانی نیز دارد که مصوبات شورای سیاست‌گذاری را اجرا و بر فرآیند و نحوه ثبت‌نام در نمایشگاه نظارت می‌کند.
وی در ادامه این نشست با بیان این‌ که برگزاری این نمایشگاه بر اساس تأکید استاندار خوزستان از الزام و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است گفت: با توجه به اهمیت بالای این موضوع به‌ویژه در سال رونق تولید، لازم است دستگاه‌های اجرایی اهم فعالیت‌هایی که به‌منظور ایجاد تحرک در حوزه اشتغال و کارآفرینی برای بخش خصوصی انجام داده‌اند را به نمایش بگذارند.

 

منبع خبر : مدیر اینفو

زنجیره وسیله-هدف و تکنیک نردبانی، راهی برای شناسایی ذهن مشتریان‌تان

زنجیره وسیله-هدف و تکنیک نردبانی، راهی برای شناسایی ذهن مشتریان‌تان

 

برندهای زیادی در گروه‌های محصولات مختلف قرار دارد و بدون شک شما نسبت به آن‌ها آشنایی دارید. برندها، مفاهیم وپیام‌های زیادی را انتقال می‌دهند و یکی از راه‌های انتقال این مفاهیم، خلق پیام‌های تبلیغاتی‌ست.

زنجیره وسیله-هدف ابزاری‌ست که ارتباط بین ویژگی‌ها، پیامدها و در نهایت آن دسته از ارزش‌هایی که برای مخاطبین حایز اهمیت است را شناسایی می‌کند.

همان طور که در شکل زیر نشان داده‌ شده‌است؛ ویژگی‌ها و پیامدها ابزار و وسایلی هستند که از طریق آن‌ها می‌توان به ارزش‌های مخاطبین و مصرف‌کنندگان دست یافت. در این میان، اهداف نیز به تقویت ارزش‌های مصرف‌کنندگان می‌پردازند.

 

به اختصار توضیحاتی پیرامون هر یک از عناصر زنجیره وسیله-هدف ارایه می‌شود:

ویژگی:

این عنصر تمرکز بر روی ویژگی‌ها و خصوصیات دارد. برای مثال در تبلیغ تلفن همراه به ویژگی‌هایی نظیر زیبایی، نوآور بودن و … توجه می‌شود.

پیامد:

این عنصر به نتایج و پیامدهای حاصل از استفاده چیزی اشاره دارد. برای مثال در تبلیغ تلفن همراه پس از استفاده از آن، مصرف‌کنندگان انتظار دریافت کیفیت بالا، سرعت بالا و … را دارند.

ارزش:

ارزش ها بازتاب عقاید مصرف کنندگان می‌باشند به نوعی می‌توان آن‌ها را اهداف غایی معرفی کرد که در زندگی هر یک از مشتریان قرار دارد.

بعضی از این ارزش‌ها به شکل عمومی و مشترک در زندگی همه افراد قرار گرفته‌اند که به ششرح زیر می‌باشند:

تنوع طلبی، استقلال طلبی، لذت جویی، موفقیت، قدرت، ایمنی، برقراری نظم و انضباط، مهرورزی، آداب و سنن و …

با استفاده از تکنیک نردبانی می‌توان به توسعه بیشتر این مفاهیم کمک کرد.

تکنیک نردبانی چیست؟

این تکتیک روشی‌ست که ارتباط میان ویژگی‌ها، پیامدها و ارزش‌ها را از طریق ایجاد سلسه مراتب میان هر یک از آن‌ها، می‌یابد. در این تکنیک در حدود ۳۰ دقیقه الی بیشتر سوالات عمیقی در قالب یه مصاحبه از فرد پرسیده می‌شود و به ترتیب هر یک از عناصر زنجیره وسیله-هدف بیان می‌شود.

برای مثال فرض کنید از دانشجوی کارشناسی پرسیده می‌شود: «علت شرکت شما در کنکور کارشناسی ارشد چه بود؟» وی بیان می‌کند:« در صدد ادامه تحصیل بودم.» مجدد پرسیده می‌شود:« چرا در صدد ادامه تحصیل بودید؟» وی پاسخ می‌دهد:« به دنبال موقعیت اجتماعی، شغل بهتر و در نهایت درآمد بالاتری هستم.»

با ادامه این سوالات می‌توان به یکی از ارزش‌های مطرح شده در قسمت قبلی دست یافت. در این مثال ارزش غایی که مصاحبه شونده دنبال می کرد، ارزش قدرت بود که در غالب یک مثال جزیی بیان شد.

اگرچه این روش‌ها بی نقص نبوده و همانند سایر روش‌های موجود با انتقادات زیادی موجه شده است از جمله:

در این روش مصاحبه کننده به دنبال ارزش‌هایی‌ست که از پیش در نظر خود قرار داده و روند مصاحبه را به همان سمت و سو هدایت می‌کند.

علاوه بر آن در این روش فرض می‌شود بین هر یک از عناصر ارتباطی وجود دارد و شاید در ذهن مشتریان آگاهی نسبی بین ویژگی ها و پیامدها برقرار باشد ولیکن نسبت به ارزش‌ها ناآگاه باشند.

با وجود تمامی این انتقادات می‌توان به بزرگترین مزیتی که این روش به ارمغان آورد، اشاره کرد: تمرکز بر روی منافع محصول به جای تمرکز بر روی ویژگی‌های محصول.

نویسنده: ملیکانصیر ( کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی)

منبع: مدیر اینفو

سه طرح برای رونق کسب‌و‌کار اجرایی می‌شود

سه طرح برای رونق کسب‌و‌کار اجرایی می‌شود

 

مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح های هر روستا یک محصول، روستاهای بدون بیکار و صندوق خرد زنان روستایی از جمله برنامه های این صندوق برای گرهگشایی از مشکلات بیکاری در روستاهای این استان است.
ارسلان حسن پور اظهار داشت: باغچه جلیل به عنوان پایلوت طرح روستای بدون بیکار در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده است.

وی با اشاره به سفر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۲ به این روستا اظهار داشت: با تشخیص کمیته برنامه‌ریزی و با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی قرار است این طرح در روستای مذکور اجرایی شود.

مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بر اساس این طرح کارشناسان صندوق کارآفرینی امید در روستای باغچه جلیل مستقر و در مورد اجرای کسب و کارهای کوچک به اهالی مشاوره‌های لازم را ارائه می‌دهند و سپس برای پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت به متقاضیان برنامه‌ریزی خواهد شد.

در ادامه خواهید خواند….

حسن پور ابراز داشت: با توجه به شرایط اقلیمی روستای بن زرد برای تحقق هر روستا یک محصول، این روستا به دهکده زعفران تبدیل خواهد شد که تاکنون با حمایت صندوق کارآفرینی هفت مزرعه کشت زعفران در این روستا ایجاد شده است.
حسن پور اظهار داشت: طرح هر روستا یک محصول از سال ۱۳۹۶ تاکنون در روستای سربیشه از توابع گچساران نیز شروع شده و در سال ۱۳۹۷ بیش از ۶۰ فقره تسهیلات اشتغال کوچک به هنرمندان صنایع دستی این روستا پرداخت شده است.
وی پرداخت تسهیلات اشتغال‌زا، برنامه‌ریزی برای بازاریابی از برنامه‌های در دست اجرا برای تبدیل این روستا به دهکده صنایع دستی است.

وی اجرای صندوق‌های خرد زنان در روستاهای شاخص شهرستان‌های باشت، کهگیلویه و چرام از دیگر برنامه‌های شده بر اساس توانمندی‌های هر منطقه برای تحقق اشتغال پایدار است.

مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: در این راستا طرح دامپروری در شهرستان بهمئی شروع شده است که تاکنون ۱۵ فقره تسهیلات در این زمینه به متقاضیان پرداخت شده است.

مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۵۲ میلیارد ریال اعتبار از ابتدای سال گذشته تاکنون از محل تسهیلات اشتغال روستایی و عشایر این صندوق در استان به متقاضیان پرداخت کرده است.

حسن پور افزود: این میزان تسهیلات برای اجرای ۷۷۲ طرح اقتصادی پرداخت شده که بهره برداری از آنها زمینه اشتغال بیش از یکهزار و ۷۰۰ نفر را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه میزان اعتبار ابلاغ شده به صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد از محل تسهیلات روستایی و عشایر ۶۴۶ میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال بوده افزود: بخش عمده‌ای از اعتبارات جذب شده است.

وی از افزایش سقف تسهیلات پرداختی برای ایجاد اشتغال پایدار از سوی این صندوق خبر داد.

مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: سقف تسهیلات برای هر طرح که پیش از این ۲۰ میلیارد ریال بود به ۴۰ میلیارد ریال در سال جاری افزایش یافته است.

حسن پور عنوان کرد: تسهیلات اشتغال صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد در بخش‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، صنعت و معدن، کشاورزی و فناوری اطلاعات، ورزش و خدمات پرداخت شده است.

وی بیان کرد: حمایت از کسب و کارهای کوچک با توجه به زودبازده بودن از برنامه‌های دولت برای رونق تولید و کارآفرینی است.
حسن پور بیان کرد: صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته بین چهار استان برتر کشور بر اساس سهمیه پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایر بود.

بر اساس آمار از ابتدای سال ۱۳۹۲ تا بیستم دی ماه امسال ۱۳ هزار و ۷۷۳ فقره تسهیلات از سوی صندوق کارآفرینی امید در این استان به متقاضیان پرداخت شده است.

در این مدت یک هزار و ۷۳۳ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال، ازدواج و وام‌های ضروری در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.

بر اساس آمار میزان پرداخت تسهیلات صندوق کارآفرینی امید در دولت تدبیر و امید نسبت به مدت مشابه دولت قبل ۳.۲ برابر شده است.

نرخ بیکاری کهگیلویه و بویراحمد ۱۷.۷ درصد در سال ۱۳۹۵ بوده که در سال ۱۳۹۶ با ۴.۴ درصد کاهش به ۱۳.۳ درصد رسید.
کهگیلویه و بویراحمد ۷۲۰ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۴۶ درصد آنان در روستاها زندگی می‌کنند.

 

منبع خبر: سایت مدیر اینفو

 

استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان؛ کلید پیشرفت کشور

استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان؛ کلید پیشرفت کشور

استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پیشرفت ایران در زمینه هوش مصنوعی را مستلزم دید کلان و حمایت ملی دانست و گفت: در زمینه تئوری حرف‌های زیادی برای گفتن داریم، ولی تبدیل شدنش به محصول و فناوری احتیاج به حمایت و سرمایه‌گذاری دارد.

هوش مصنوعی” در قرن ۲۱ رکن مهمی از زندگی بشر شد. به زندگی خود بنگرید، در وسایل مختلف از هوش مصنوعی استفاده شده و تمام اجزای زندگی ما به مکانی برای استفاده از هوش مصنوعی بدل شده است. هر کدام از بخش‌های علم امروز از کاوشگران اعماق دریا گرفته تا علم باستان‌شناسی و فضا به نحوی با هوش مصنوعی در ارتباط هستند. در واقع می‌توان گفت که هوش مصنوعی به بخشی ضروری از صنعت فناوری و بسیاری از دشوارترین مسائل علوم کامپیوتر تبدیل شده است و حرف اول را در بسیاری از زمینه‌های پژوهشی و البته صنعتی می‌زند و نتایج و محصولات حاصل از آن طی سال‌های اخیر، بسیار شگفت‌انگیز بوده است.

تأثیر وجود هوش مصنوعی چنان زیاد بوده است که نمی‌توان آن را انکار کرد. هوش مصنوعی یا هوش ماشینی را باید عرصه پهناور تلاقی و ملاقات بسیاری از دانش‌ها، علوم و فنون قدیم و جدید دانست، با این وجود وضعیت هوش مصنوعی در ایران چگونه است؟ آیا وضعیت مطلوبی دارد؟ با توجه به پیشرفتهای جهانی که در این حوزه از علم صورت گرفته و هوش مصنوعی در تمام ارکان زندگی بشر ریشه دوانده است، بررسی این نکته از آن جهت اهمیت دارد که ببینیم کشور ما در این حیطه علمی تا چه حد پیشرفت داشته و تا چه اندازه به این تکنولوژی در عرصه‌های مختلف علمی و زندگی ورود کرده است تا از عرصه رقابت کشورهای جهان که سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی را نیز در این حوزه کرده‌اند، غافل نشویم و باز نمانیم.

علیرضا هاشمی گلپایگانی، استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره شرایط لازم برای پیشرفت علمی در حوزه هوش مصنوعی، اظهار کرد: دولت باید شرایط را طوری فراهم کند که بخش‌های خصوصی و سرمایه‌گذاری بتوانند در قالب مشخصی در زمینه هوش مصنوعی ورود پیدا کنند تا تولید این محصولات منجر به ارزش افزوده‌ای شود که هم کل کشور از مزایای هوش مصنوعی، نتایج و ابزارهای مبتنی بر آن استفاده کند و هم افرادی که در این زمینه کار می‌کنند، از نظر اقتصادی تأمین شوند.

 

وی اصلی‌ترین راه پیشرفت در این زمینه را ورود استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و گفت: وقتی استارتاپ‌ها تشویق می‌شوند، دانشجویان سعی می‌کنند مباحث نظری ارائه شده در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی را به محصول تبدیل کنند.
به گفته هاشمی گلپایگانی، شرکت‌های دانش‌بنیان نیز باید کارهایی را که در دانشگاه‌ها به صورت آکادمیک انجام می‌شود در قالب پایان‌نامه، سمینارها و گزارش‌های فنی در دسترس داشته باشند و با خلاقیت خود، در موضوعات مختلف و احتیاجات جامعه آن‌ها را به محصول تبدیل کنند.

وی با اشاره به اینکه هنوز از لحاظ کمیت و کیفیت محصولات حوزه هوش مصنوعی، تا نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم، گفت: با سیاست‌های اعمال شده و نوع حمایت‌ها و امتیازاتی که به سرمایه‌گذاران این حوزه‌ها می‌دهند، می‌توانیم شاهد پیشرفت‌های بیشتری باشیم.

این استاد دانشگاه هشدار داد: اگر به تولید محصول توجه نشود و نخبگان نتوانند حداقل منافع مورد نظرشان را بدست آورند، طبیعتاً به مهاجرت روی خواهند آورد؛ این‌که ما سرمایه‌گذاری کنیم، ولی کشورهای رقیب از آن بهره‌برداری کنند، ضربه بزرگی برای کشور محسوب می‌شود.

هاشمی گلپایگانی در ادامه روند پیشرفت هوش مصنوعی در ایران را مثبت ارزیابی کرد و شرط پیشرفت کشور در این حوزه را وجود افراد علاقه‌مند به تحصیل در این حوزه و وجود عوامل تسهیلگر دانست.

وی درباره این‌که آیا هوش مصنوعی می‌تواند جایگزین انسان شود، گفت: قدرت خلاقیت و خلق راه حل‌ها و عکس‌العمل‌های جدید حتماً از طریق انسان امکان‌پذیر است. اساس تکنیک‌های هوش مصنوعی استفاده از تجربیات گذشته است و در بحث مربوط به شرایط و رویدادهای جدید کارایی‌اش قوی نیست؛ اگر شکل جدیدی از مساله را دریافت کند، در اغلب اوقات دچار خطای فاحش می‌شود.

هاشمی گلپایگانی تصریح کرد: بنابراین هوش مصنوعی صرفاً در کارهای تکراری استفاده می‌شود و در کارهای خلاقانه و کارهایی که نیاز به نوآوری دارند، مثل تشخیص یک موقعیت جدید یا یک بیماری نمی‌تواند جایگزین صددرصد انسان باشد؛ اما باعث می‌شود انسان به سمت کارهای فکری‌تر و خلاقانه‌تر سوق داده شود و قدرت تفکر و خلاقیت خود را بیشتر کند.
وی در پایان ضمن بیان مزایای هوش مصنوعی به تبعات آن نیز اشاره کرد وگفت: تهدیدهای متنوعی در فضای سایبر در حال وقوع است؛ هر چقدر هوش مصنوعی پیش‌تر برود، این تهدیدها پیچیده‌تر می‌شود؛ مثلاً پیدا کردن حفره‌های امنیتی در سرویس‌های الکترونیک بانک‌ها، بیمه‌ها و نظایر آن با هوش مصنوعی خیلی سریع‌تر انجام می‌شود، همچنین ساختن سلاح‌های هوشمند گرچه ممکن است از جنبه دفاع ملی مزیت‌های زیادی داشته باشد، ولی همین قدر هم می‌تواند در اختیار تروریست‌ها باشد و از طریق آن‌ها بتوانند اقدامات تروریستی انجام دهند.

 

منبع خبر: مدیر اینفو