سومین دوره مسابقات برنامه‌ریزی کد کاپ (Code Cup) دانشگاه صنعتی شریف

 

سومین دوره مسابقات برنامه‌ریزی کد کاپ (Code Cup)

دانشگاه صنعتی شریف

 

در ابتدا به بیان مختصری در خصوص اینکه کد کاپ چیست و چرا به برگزاری این دوره‌ها می‌پردازند اشاره می‌کنیم.

کد کاپ یک مسابقه برنامه‌نویسی است. هدف از برگزاری این مسابقه صرفاً یک رقابت فنی بین افراد نیست، بلکه قرار است در کد کاپ دانش و مهارت برنامه‌نویسی شرکت‌کنندگان افزایش یابد و مهارت و دانش کسب‌شده در صنعت فناوری اطلاعات کشور مورداستفاده قرار گیرد. به این منظور سعی کردیم مسابقه را به سمتی سوق دهیم که حداکثر تعداد مخاطبین را از جامعه‌ی فنی و برنامه‌نویسان کشور داشته باشیم. در کد کاپ، مهارت بیاموزید، مهارتتان را تقویت کنید و با دیگران به رقابت بپردازید.

 

یادگیری

آزمون دست‌گرمی کد کاپ به‌منظور یادگیری طراحی‌شده است و شرکت در آن و خواندن راه‌حل‌های آن پس از مسابقه، باعث افزایش سطح علمی و مهارت افراد می‌شود.

تمرین

آزمون مقدماتی کد کاپ باهدف آمادگی برای مسابقه اصلی طرح‌شده‌ و فرصتی را برای محک زدن توانایی افراد فراهم می‌آورد.

رقابت

آزمون انتخابی و آزمون نهایی محل اصلی رقابت بین افراد برتر هستند و نشان‌دهنده مهارت افراد در برنامه‌نویسی می‌باشند.

تاریخچه‌ی مسابقات

دو دوره‌ی مسابقه‌ی برنامه‌نویسی کد کاپ با شرکت بیش از ۲۰۰۰ نفر از دانشجویان، دانش‌آموزان و برنامه‌نویسان آزاد سرتاسر کشور در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. این مسابقات شامل مراحل آموزشی، مقدماتی و تمرینی بوده‌اند که شرکت‌کنندگان پس از مسابقه‌ی مقدماتی که به‌صورت برخط برگزار می‌شود، برای حضور در مسابقه‌ی نهایی در دانشگاه صنعتی شریف انتخاب می‌شوند. جوایز دو دوره‌ی اول ۶۰ ربع‌سکه‌ی بهار آزادی بوده است که به گروه‌های برتر، جوان‌ترین شرکت‌کننده‌ها، شرکت‌کنندگان از دورترین نقطه کشور و … اهدا شد.

 

این مسابقات زمینه‌ی مناسبی برای تعامل شرکت‌های فعال در حوزه‌ی IT کشور و افراد توانمند این عرصه فراهم ساخت و شرکت‌های بسیاری به حمایت از این مسابقات پرداختند.

از آمار مهم این مسابقات می‌توان به این موضوع اشاره کرد که ۵۳ درصد از شرکت‌کنندگان از خارج از استان تهران بودند و ۱۲ درصد از شرکت‌کنندگان نیز دانش‌آموز بودند که این آمار بیانگر موفقیت این مسابقه در جذب حداکثری اقشار مختلف برنامه‌نویسان جامعه می‌باشد.

مسابقات در چهار سطح دست‌گرمی (سطح ابتدایی با اهداف آموزشی)، سطح مقدماتی (تجربه چالش‌های غیر ساده و رقابت همراه با جوایز ارزنده)، سطح انتخابی (بزرگ‌ترین چالش باهدف گزینش برای مرحله حضوری) و درنهایت مسابقه نهایی که به‌صورت حضوری در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود.

در حال حاضر دو دوره از مسابقات کد کاپ برگزارشده و دوره‌ی سوم آن در حال ثبت‌نام است.

حامی بزرگ مسابقات اسنپ بوده و همچنین برگزارکنندگان این دوره: دانشگاه صنعتی شریف، مرکز نوآوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی شریف و Quera بودند.

 

 چه کسانی می‌توانند در کد کاپ شرکت نمایند؟

همه‌ی افراد برنامه‌نویس و یا علاقه‌مند به یادگیری برنامه‌نویسی می‌توانند در مسابقه‌ی کد کاپ شرکت کنند. سؤالات در سطح‌های مختلف از آسان به سخت سطح‌بندی شده‌اند و زمینه‌ی پیشرفت مخاطبان با حل سؤال‌های ساده و آمادگی برای سؤال‌ها سخت فراهم‌شده است.

کد کاپ شرایط را برای حضور کسانی که دانش برنامه‌نویسی‌شان کم بوده و می‌خواهند بر مهارت برنامه‌نویسی‌شان بیفزایند نیز فراهم می‌کند و آن‌ها را برای حضور در مسابقات بعدی و همچنین آمادگی برای محیط کاری برنامه‌نویسی آماده می‌کند.

بالا بردن مهارت حل مسئله

یکی از مهم‌ترین مهارت‌های موردنیاز یک فرد در زندگی فردی و اجتماعی‌اش، مهارت حل مسئله است. راه‌های مختلفی برای کسب این مهارت وجود دارد که یکی از مؤثرترین راه‌ها افزایش این مهارت از طریق برنامه‌نویسی است.

ما قصد داریم در کد کاپ به ترویج فرهنگ برنامه‌نویسی بپردازیم و با روبه‌رو کردن شما با مسائل با سطح سختی متفاوت، توانایی شما در حل مسئله و برنامه‌نویسی را افزایش دهیم.

زبان‌های برنامه‌نویسی

در این مسابقات از زبان‌های Python, C, C++, Java پشتیبانی می‌شود و شرکت‌کنندگان می‌توانند به‌وسیله‌ی هرکدام از زبان‌های ذکرشده در مسابقات شرکت‌کننده. همچنین با توجه به اینکه این مسابقات از تعداد زیادی مسابقه تشکیل‌شده است.

این امکان وجود دارد که برای هر مسابقه از هرچند زبان برنامه‌نویسی که لازم است استفاده کنند.

سطح مسابقات

هر مسابقه از تعدادی سؤال تشکیل می‌شود که این سؤالات از آسان به سخت دسته‌بندی می‌شوند. همراه با پیشرفت مسابقات، انتظار می‌رود توانایی برنامه‌نویسی شرکت‌کنندگان بیشتر شود، بنابراین سطح کلی سؤالات نیز بالاتر می‌رود.

 

نرگس سقازاده پژوهشگر حوزه مدیریت

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *