ناظران بازار مجهز به فناوریهای روز دنیا
ناظران بازار مجهز به فناوریهای روز دنیا
فناوری صنعت مالی با توجه به نحوه اجرای صنعت و اقدامات قانونگذاران مالی، پیوسته در حال تغییر است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید «فناوری قانونگذاری رگ تک (RegTech)» با رشد سریع خود در دو سال گذشته، بسیار مورد توجه اکثر شرکتهای چندملیتی فناوری از جمله IBM و شرکتهای مشاوره جهانی قرار گرفته است.
هنوز برای «رگ تک» همانند سایر حوزههای فین تک، تعریف توافق شدهای وجود ندارد. اما «مرکز دارایی بینالمللی(IIF)» آن را اینچنین تعریف کرده است: «رگ تک» یعنی استفاده از فناوری برای حل الزامات نظارتی و انطباق بیشتر و مؤثر با آنها.
در حال حاضر «رگ تک» بر راهحلهای مبتنی بر فناوری برای کاهش یا حل چالشهای نظارتی تمرکز دارد. دادههای دیجیتالی، شبکههای رایانهای، ساختارهای سازمانی، فناوری اطلاعات و ابزارهای تحلیلی بواسطه «رگ تک» جایگزین فرآیندهای سبک قدیمی شده و موجب بهبود فرایند تصمیمگیری شده است.
«رگ تک» ترکیبی از فناوریها و فرآیندهای نوآورانه برای مدرنسازی، جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها است. به عبارت دیگر رگ تک در راستای انطباق نظارتی، ارتقای کارکرد مدیریت ریسک، بهرهمندی از فرایندهای نظارتی و قانونی برای قانونگذاران مالی و نظارتی و نیز موسسات مالی عمل میکند.
در حال حاضر «رگ تک» به دو زیر مجموعه تقسیم میشود:
الف) «رگ تک» برای موسسات مالی ب)«فناوری قانونگذاری مختص ناظران (SupTech)». هر کدام از این زیرمجموعهها اهداف و برنامههای مختص خود را دنبال میکنند که به شرح آن پرداخته میشود:
الف) «رگ تک» برای موسسات مالی
در حال حاضر فرصتهای کسب و کار قابل توجهی با هدف کاهش هزینهها و افزایش سودآوری برای موسسات مالی که به دنبال سازگاری و هماهنگی با مقررات در حال تغییر هستند، به وجود آمده است. بر این اساس، بیشتر فناوریهای «رگتک» به گونهای تنظیم شده است تا ضمن کاهش هزینهها، موجب ارتقای کارایی، اطمینانبخشی و بهبود مدیریت ریسک در زمینه مقررات شوند.
حوزههای «رگ تک» مختص موسسات مالی به شرح زیر عبارتند از:
۱.سازگاری:
این حوزه یکی از مهمترین فعالیتهای «رگ تک» به شمار میآید. امروزه فناوری «رگ تک» در موسسات مالی به طور گسترده راهحلهایی در بخشهای سازمانی برای شناسایی و پیگیری تغییرات در الزمات نظارتی و در سطوح محلی یا جهانی را نشان میدهد. علاوه بر این، راهحلها برای نظارت بر مراحل انطباق و ریسک انطباقپذیری براساس تجزیه و تحلیل دادههای عملیاتی نیز استفاده میشود.
نظارت بر کارکنان، تجزیه و تحلیل در زمینه رفتارهای افراد، ارتباطات تجاری و نیز فرآیند تاریخی ایمیلها از جمله نمونههایی است که در این زمینه استفاده میشود.
در این حوزه شکلی از انطباقپذیری خودکار به نام «انطباق پویا» وجود دارد. به این معنا که الزامات نظارتی و مناسب در پروتکلهای IT تعبیه شده است تا از انطباق مستمر، ارائه گزارش دادهها به صورت دقیق و مرتبط به ناظران، اطمینان کامل حاصل شود.
گفته میشود که این نوع از «رگ تک»ها به طور چشمگیری هزینههای مراحل انطباق دستی را کاهش میدهند. از این رو، موجی از استارتاپها و غولهای فناوری در این عرصه در حال فعالیت هستند تا جهت بروزرسانی الزامات نظارتی، شناسایی جرایم مالی احتمالی و مدیریت ریسک مالی به موسسات مالی خدمترسانی کنند. البته ناگفته نماند که راهحلهای بیشمار دیگری نیز برای موضوعات خاصی همچون امنیت سایبری، جلوگیری از افشای اطلاعات سهامداری و حسابرسی خودکار در این حوزه وجود دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!