نمایشگاه بینالمللی دستاوردهای پژوهش و فناورانه
نمایشگاه بینالمللی دستاوردهای پژوهش و فناورانه
(به مناسبت هفته پژوهش)
حضور همزمان دو نمایشگاه “دستاوردهای پژوهش و فناورانه” و “صنایع چاپ و بستهبندی و صنایع وابسته” رنگ و بوی خاصی به سالنهای نمایشگاه بینالمللی تهران داده بود.
در این نمایشگاه، حضور فعال دانشگاههای آزاد و دولتی، مراکز رشد و فناوری، اساتید و دانشجویان، پرشورتر از سالهای گذشته به چشم میخورد.
نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه بهعنوان مهمترین رویداد پژوهشی و فناوری امسال با حضور ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی، جناب آقای دکتر فرهاد رهبر، کار خود را آغاز کرد. دکتر رهبر در بازدید از نمایشگاه بر تجاریسازی محصولات و همچنین تلاش دانشجویان این دانشگاه تأکید کرد.
وی در این بازدید از رسانههای دانشگاه آزاد خواست تا به معرفی نوآوریها، اختراعات و محصولات پژوهشی دانشگاه آزاد بپردازند.
دستاوردهای پژوهش و فناورانه
تصویر شماره 2
در این نمایشگاه غرفههایی همچون جهاد دانشگاهی، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد، وزارت نفت و … حضور داشتند.
تصویر شماره 3
حضور دکتر فرهاد رهبر
در این بازدید، دکتر بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد، دکتر داود ثمدی مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه و دیگر مسئولین، دکتر فرهاد رهبر را همراهی نمودند.
وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در نشست خبری خاطرنشان کرد: از مهمترین اهداف برای برگزاری هفته پژوهش، ایجاد و احیای تفکر پژوهش و فناوری در اذهان عموم، افراد خاص، محققان و دانشجویان است. وی افزود: سوق دادن پایاننامهها به سمت تولید و تقاضای کشور جهت مأموریت گرا کردن پژوهش، از مهمترین اهداف ستاد پژوهش و فناوری است.
وی با ارائه گزارشی در زمینه قراردادهای نمایشگاهها گفت: سال گذشته 41 میلیارد و 478 میلیون تومان قرارداد پژوهشی در نمایشگاه به ثبت رسید که در مقایسه با امسال پیشبینی میشود حجم قراردادها به 100 میلیارد تومان افزایش یابد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهش و فناوری دانشآموزی گفت: این جشنواره نیز با حضور دانش آموزان و تقدیر از 21 گروه دانشآموزی برگزار میشود. همچنین تجلیل از ایدههای برتر، تشویق از حامیان و خیران حوزه پژوهش و فناوری و انتخاب و معرفی استانهای برتر ازجمله برنامههای هفته پژوهش و فناوری است.
احمدی گفت: یکی از فعالیتهای جدید امسال طبقهبندی و استاندارد کردن فناوریهایی است که در نمایشگاههای دستاوردهای فناوری عرضه میشود.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: امسال همه مراحل جشنواره، الکترونیکی شده و حتی دستاوردهایی که به جشنواره ارسالشده نیز بهصورت الکترونیکی ارسالشده است.
احمدی گفت: شعار هفته پژوهش تقاضامحور، تجاریسازی فناوری و زیربنای اقتصادی و همچنین روزهای این هفته با عنوان پژوهش فناوری و مدرسه، پژوهش فناوری و دانشگاه کارآفرین، پژوهش فناوری و صنعت، پژوهش فناوری اقدام و عمل، پژوهش فناوری و حامیان پژوهش، ایده برتر سرمایه ملی، پژوهش فناوری و حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است.
وی اضافه کرد: امسال طرحهایی که موردتقدیر قرار میگیرند طرحهایی هستند که عملیاتی و تأثیرگذارند.
وی گفت: سیاست ما این است که هر استان یک پارک علم و فناوری داشته باشد که بتواند نیاز استان را برطرف کند و در صورت نیاز در کنار این پارکها، مجوزهای دیگری بهتناسب نیازهای استان بهصورت تخصصی دادهشده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم در زمینه بودجه پژوهشی 96 گفت: اطلاعی از بودجه ندارم چون فقط کلیات آن تصویبشده است و هنوز به مجلس نرفته است.
تصویر شماره 4
در بخش دیگر این نمایشگاه، غرفه جهاد دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی حضور فعالی را رقم زد. رئیس مرکز تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه شهید بهشتی افزود: نمایشگاهها جهت ارائه بهتر محصولات بهویژه محصولات پژوهشی باید به سمت کاملاً تخصصی حرکت داشته باشند.
در گوشه و کنار این نمایشگاه شاهد برگزاری چندین نشست تخصصی زیر نظر اساتید برجسته، تحت عناوینی ازجمله: تجاریسازی محصولات پژوهشی، قوانین حاکم بر تجاریسازی، برند سازی، طراحی کسبوکار، مهارتهای ارتباطی در کارآفرینی، مراحل و نحوه ارائه ایده به سرمایهگذاران بودیم.
ازجمله اساتید برجستهی این نشستها میتوان به مدرسانی همچون: خانم دکتر گلرد، خانم صفر زاده نیا و آقای برزگر خلیلی اشاره کرد.
تصویر

نویسنده: نرگس سقازاده / پژوهشگر حوزه مدیریت
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!