کارآفرینی حرفه نیست بلکه شیوه زندگی است بررسی دانشگاه موناش- استرالیا

کارآفرینی حرفه نیست بلکه شیوه زندگی است

بررسی دانشگاه موناش- استرالیا

University of Monash

 

دانشگاه موناش یک دانشگاه تحقیقاتی عمومی واقع در ملبورن استرالیا می‌باشد که در سال 1958 تأسیس و افتتاح خود را سال 1961 در پردیس اصلی Clayton انجام داد. موناش، دومین دانشگاه قدیمی ایالت ویکتوریا می‌باشد. این دانشگاه از یک پردیس در Clayton با کمتر از 400 دانشجو به شبکه‌ای از پردیس‌ها، مراکز آموزشی و شرکا شامل 12 پردیس در میان 4 کشور جهان تبدیل‌شده است. در حال حاضر تقریباً با 60,000 دانشجو (250,000 نفر فارغ‌التحصیل) از 170 کشور، یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌ها در دانشگاه‌های استرالیا و عضو گروه هشت دانشگاه‌های استرالیا و ASAIHL (انجمن مؤسسات آموزش عالی جنوب شرق آسیا) و تنها عضو استرالیایی اتحادیه بانفوذ مراکز و دانشگاه‌های آکادمیک بهداشت و درمان می‌باشد. موناش در یک دوره کوتاه‌مدت 50 ساله به شهرت ملی و بین‌المللی رشک‌آوری در زمینه برتری‌های تحقیقاتی و آموزشی دست‌یافته است و در 1% دانشگاه‌های برتر جهان، 20% برتر آموزشی، 10% برتر چشم‌انداز بین‌المللی، 20% برتر درآمدهای صنعتی و 10% برتر تحقیقات جهان در سال 2016 رتبه‌بندی می‌شود.

دانشگاه موناش خانه امکانات پژوهشی بزرگ و منحصربه‌فردی چون سینکروترون استرالیا، مرکز علوم، تحقیقات، فناوری و نوآوری موناش (STRIP)، مرکز سلول‌های بنیادی استرالیا، ۱۰۰ مرکز تحقیقاتی و نیز ۱۷ مرکز تحقیقاتی مشترک می‌باشد. این مرکز آموزش عالی دارای پردیس‌های متعددی بوده و دارای مراکزی نیز در مالزی، ایتالیا، هند، چین و افریقای جنوبی می‌باشد.

این دانشگاه در حال حاضر گستره وسیعی از دوره‌ها را داخل 10 دانشکده ارائه می‌کند.

موناش بیش از 48000 دانشجوی کارشناسی و تقریباً 21000 دانشجوی بعد از لیسانس را ثبت‌نام می‌کند. این دانشگاه نسبت به هر یک از دانشگاه‌های دیگر ایالت ویکتوریا متقاضیان بیشتری دارد.

دانشگاه داری مراکزی در ایالت ویکتوریا Clayton، Caulfield، Berwick،Peninsulaa و Parkville و یکی در مالزی می‌باشد و همچنین یک مرکز تحقیقات و آموزش در Prato ایتالیا، یک مدرسه تحقیقات بعد از لیسانس در مومبای هندوستان و یک مدرسه بعد از لیسانس در ایالت Jiangsu چین دارد. به‌علاوه دوره‌های دانشگاه موناش در سایر مکان‌ها ازجمله موناش آفریقای جنوبی نیز ارائه می‌شوند.

 

 

دانشگاه‌های گروه هشت

در سال ۱۹۹۴، هشت دانشگاه برتر استرالیا، ائتلافی با نام دانشگاه‌های گروه هشت را تشکیل دادند که دفتر اصلی آن در شهر کانبرا، پایتخت ملی استرالیا قرار دارد. دانشگاه‌های گروه هشت به لحاظ رتبه‌بندی علمی و آموزشی از رده بالایی در سطوح ملی و بین‌المللی برخوردار هستند و تحصیل در آن‌ها تجربه آموزش در محیطی با استانداردهای بین‌المللی را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. لازم به ذکر است که این ۸ دانشگاه، قدیمی‌ترین دانشگاه‌های استرالیا نیز محسوب می‌شوند.

 

رتبه‌بندی

دانشگاه موناش رتبه ۶ را در میان دانشگاه‌های استرالیا به خود اختصاص داده است و علاوه بر این، رتبه ۶۵ جهانی را نیز بر اساس رده‌بندی QS World University Rankings در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ از آن خود کرده است.

دانشگاه موناش تاکنون دانش‌آموختگان برجسته بی‌شماری را در زمینه‌های مختلف علمی و هنری معرفی نموده است که از آن بین می‌توان به رؤسای دولت ویکتوریا، بسیاری از نمایندگان پارلمان استرالیا، رهبران احزاب سیاسی مختلف، هنرمندان و دانشمندان بسیاری اشاره نمود.

بهترین دانشگاه استرالیا در مهندسی و فناوری (آموزش عالی تایمز، 2016- 2017)

بهترین دانشگاه استرالیا در رشته شیمی (رتبه‌بندی تحصیلی دانشگاه‌های جهان، 2015)

چهل و یکمین دانشگاه جهان در پزشکی، پزشکی بالینی و سلامت (آموزش عالی تایمز، 2016- 2017)

شصت و یکمین دانشگاه جهان در بازرگانی و اقتصاد (آموزش عالی تایمز، 2016- 2017)

 

دانشکده‌های این دانشگاه شامل:

دانشکده طراحی و معماری، دانشکده هنر، دانشکده اقتصاد و بازرگانی، دانشکده آموزش، دانشکده مهندسی، دانشکده فناوری اطلاعات، دانشکده حقوق، دانشکده پزشکی، پرستاری و علوم بهداشت، دانشکده داروسازی و علوم دارویی و دانشکده علوم.

 

بورسیه دورههای ارشد تحقیقاتی و دکترا

این دانشگاه تعداد زیادی بورسیه و کمک‌هزینه تحصیلی در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکترا دارد. سالیانه بیش از 100 بورسیه تحصیلی و 300 کمک‌هزینه تحصیلی برای دانشجویان در نظر گرفته می‌شود. این بورسیه‌ها شامل:

 

بورسیه MGS
این بورسیه هزینه زندگی و همچنین درازای کار تحقیقاتی ماهیانه دستمزد می‌پردازد. آخرین‌مهلت ارسال 31 اکتبر هرسال می‌باشد. این بورسیه به دانشجویان بومی نیز تعلق دارد. سالانه به حداکثر 145 نفر این بورسیه اهدا می‌شود.

 

بورسیه سر جیمز مک نیل

این بورس تنها برای دوره دکترای پزشکی، مهندسی، علوم پایه و موسیقی می‌باشد. این بورسیه هزینه زندگی و همچنین درازای کار تحقیقاتی ماهیانه دستمزد می‌پردازد. آخرین‌مهلت ارسال 31 اکتبر هرسال می‌باشد. این بورسیه به دانشجویان بومی نیز تعلق دارد. سالانه تنها به یک نفر این بورسیه اهدا می‌شود.

 

 

بورسیه MDS و MRS

این بورسیه هزینه زندگی و یا شهریه دانشگاه را می‌پردازد به همراه دستمزد ماهیانه. این بورسیه به دانشجویان بومی نیز تعلق دارد. تعداد افرادی که این بورس را دریافت می‌کنند، متغیر است.

 

بورسیه IPRS
این بورسیه تنها خاص دانشجویان خارجی است و شهریه دانشگاه را به همراه بیمه دانشجویی می‌پردازد که این بورسیه سالانه به 20 نفر اهدا می‌شود.

 

بورسیه MIPRS
این بورسیه نیز خاص دانشجویان خارجی می‌باشد و شهریه دانشگاه را به همراه بیمه دانشجویی می‌پردازد که این بورسیه سالانه به 70 نفر اهدا می‌شود.

 

بورسیه JASON
این بورسیه خاص دانشجویان خارجی است و مبلغ هزینه پرداختی بسته به رشته و دانشگاه متفاوت می‌باشد.

 

 

کارآفرینی در دانشگاه موناش

همان‌گونه که جهان از تکنولوژی پیچیده با نوآوری‌هایی که نیاز به پایه‌های جهانی دارد، بهره می‌برد لذا باید از کارآفرینان پویا نیز استفاده نماید. چارچوب واحد کارآفرینی زمینه یادگیری به همراه دانش علمی، مهارت‌ها و ابزارهای استفاده از آن را به همراه سرعت‌بالا و ارزیابی ایده‌های کارآفرینی برای دانشجویان و راه‌کارهایی برای دستیابی به فرصت‌های بازار، فراهم می‌کند. این واحد دانشجویان را قادر می‌سازد تا رهبران کسب‌وکار آینده شوند و با استفاده از رویکردهای علمی و منطقی به جمع‌آوری اطلاعات در زمینه کارآفرینی و نوآوری در سطح بین‌المللی بپردازند.

کارآفرینی در دانشگاه موناش مبتنی بر فناوری اطلاعات و نوآوری، دو مثالی است که نشان می‌دهد دانشجویان چگونه مهارت‌های خود را تقویت می‌کنند. در بخش فناوری اطلاعات دانشگاه موناش فلسفه‌ای وجود دارد که هر کس توانایی تکامل مهارت‌های کارآفرینی خود را دارد.

برنامه‌های نوآوری معمولاً در آخر هفته و توسط تیمی از کارشناسان کارآفرینی، حقوقی، مالکیت معنوی، کسب‌وکار و امور مالی هدایت می‌شود. این‌یک فرصت عالی برای همکاری کارشناسان و گروهی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. محیط یادگیری نوآوری همه‌جانبه و تعاملی است و به‌گونه‌ای طراحی‌شده تا با کمک آن توانایی دانشجویان برای تفکر و مشارکت در فعالیت‌های کارآفرینی بالا رود.

 

نویسنده: آزیتا جهانبخش / پژوهشگر حوزه مدیریت تکنولوژی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *