کنفرانس کارآفرینی با رویکرد الزامات دانشگاه کارآفرین

کنفرانس کارآفرینی با رویکرد الزامات دانشگاه کارآفرین

 

اولین کنفرانس کارآفرینی باهدف بررسی الزامات دانشگاه کارآفرین و نقش دانشجویان و اساتید در توسعه کارآفرینی به همت مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌گردد. این کنفرانس محلی برای تبادل نظرات و آرا و بررسی الزامات دانشگاه کارآفرین و توسعه نقش دانشجویان و اساتید در تحقق این مهم است. توسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی در میان دانشجویان و اساتید، توانمندسازی دانشجویان و ارتقای مهارت‌ها و قابلیت‌های کارآفرینانه آن‌ها، نحوه استفاده و تعامل با بخش خصوصی در جهت توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و بررسی الگوها و مدل‌های بین‌المللی در ارتباط با توسعه نوآوری و کارآفرینی از مهم‌ترین اهداف این کنفرانس است.

 

چه کسانی این دوره را برگزار می‌کنند؟

دانشگاه صنعتی شریف به همراه مرکز رشد فناوری‌های پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف و مرکز کارآفرینی دانشگاه شریف، این رویداد را برگزار می‌کند.

محور‌های کنفرانس:

  • ویژگی‌های بارز دانشگاه کارآفرین ازلحاظ ساختاری، کارکردی، محیط و خروجی
  • اهمیت ترویج و فرهنگ‌سازی در جهت توسعه کارآفرینی در دانشگاه‌ها
  • بهره‌گیری از ظرفیت و توان تشکل‌های دانشجویی جهت توسعه کارآفرینی
  • مکانیزم‌های ارتقای مهارت‌ها و قابلیت‌های کارآفرینانه دانشجویان و اساتید
  • ابزارها و نهادهای حمایت از کسب‌وکارهای نوپای دانشجویی
  • خلاقیت، نوآوری و توسعه کارآفرینی
  • الزامات و روش‎های استفاده از بخش خصوصی جهت تقویت و توسعه کارآفرینی در دانشگاه‌ها
  • توسعه زیست‌بوم کارآفرینی در دانشگاه‌ها
  • نقش کامیونیتی‌ها (جوامع) در توسعه کارآفرینی در دانشگاه‌ها
  • شبکه‌سازی و الزامات آن باهدف توسعه کارآفرینی در دانشگاه‌ها
  • الزامات پایدارسازی کسب‌و‌کارهای دانش‌بنیان
  • ارزشیابی و پیامدسنجی (معیارهای موفقیت) دانشگاه کارآفرین

 

 

 

به گزارش روابط عمومی؛ صبح روز سه‌شنبه 21 آذرماه سال جاری، کنفرانس کارآفرینی با رویکرد الزامات دانشگاه کارآفرین با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر دوایی معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر فتوحی رئیس دانشگاه و جمعی از اساتید، مسئولین، کارشناسان این حوزه در سالن جابر بن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

در آیین افتتاح این کنفرانس، دکتر فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی به‌ضرورت بازنگری در مأموریت و رسالت دانشگاه صنعتی شریف در پنجاهمین سال دوم فعالیت خود اشاره کرد و افزود: با تشکیل شورای راهبردی دانشگاه از زبده‌ترین نیروها و متخصصین توانسته‌ایم برنامه 10 ساله آینده دانشگاه صنعتی شریف را در هیئت‌امنا به تصویب برسانیم.

 

وی گفت: تربیت نسل آینده و به‌کارگیری علوم و دانش نوین در تأمین نیازهای اساسی کشور از مهم‌ترین مأموریت‌های دانشگاه صنعتی شریف محسوب می‌شود.

وی افزود: بودجه‌های دولتی، پاسخگو نیاز دانشگاه صنعتی شریف نیست و باید با گسترش کارآفرینی در کنار آن انتفاعی برای دانشگاه ایجاد نماییم.

 

دکتر فتوحی به موضوع آب، محیط‌زیست و انرژی به‌عنوان اولویت‌های اصلی در دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد و گفت: برای تحقق بیشتر کارآفرینی در دانشگاه شریف، اقدام به ایجاد مرکز نوآوری و فناوری شریف در منطقه 22 شهرداری تهران نموده‌ایم.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف به فعالیت‌های این دانشگاه در جهت تحقق و توسعه کارآفرینی در کشور اشاره کرد و گفت: ترویج و فرهنگ‌سازی کارآفرینی، ایجاد و ارتقای توانمندی و قابلیت‌های کارآفرینی دانشجویان، ایجاد کسب‌وکار دانش‌بنیان و حمایت از آن و پایدارسازی پژوهش‌های دانش‌بنیان از مهم‌ترین اهداف ما در دانشگاه کارآفرین است.

 

در ادامه این برنامه دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری طی سخنانی به برنامه‌های آتی این معاونت و اقداماتی که تاکنون انجام‌شده است، پرداخت.

دکتر ستاری گفت: کلید آموزش، اشتغال و پژوهش پول نیست و اغلب در کشور ما به‌اشتباه فکر می‌کنیم که باید همیشه پول باشد تا کارآفرینی ایجاد شود درصورتی‌که با ایجاد زیست‌بوم و فرهنگ مناسب می‌توان به کارآفرینی نائل شد.

وی عدم وابستگی به بودجه‌های دولتی را رمز موفقیت کشورهای سرآمد در بحث کارآفرینی دانست و گفت: استخدام سبب می‌شود که فرد، نوآوری و اعتمادبه‌نفس خود را از دست می‌دهد و فرد از کارآفرینی و رشد بازمی‌ماند، ازاین‌رو اشتغال آفت محسوب می‌شود.

دکتر ستاری به کیفیت به‌عنوان یک شاخص مهم در کارآفرینی اشاره کرد و افزود: ورود یک دانشجو به دانشگاه باید به‌مثابه یک بمب عمل کند و باید با زیست‌بوم مناسب، بالاترین میزان اثرگذاری را در دانشجویان ایجاد نماییم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری عدم وابستگی به منابع مالی را یک موفقیت بزرگ برای استارتاپ‌ها دانست و افزود: دانشگاه‌ها باید سبد درآمدی مستقل از دولت ایجاد نماید و از محل فروش تکنولوژی به استقلال مالی برسند.

وی به نیاز ایجاد تغییرات در سیستم آموزش کشور اشاره کرد که باید با ایجاد رشته‌های آموزشی جدید و رشته‌های میان‌رشته‌ای در حوزه تکنولوژی به‌عنوان یک محرک اقتصادی بهره بگیریم.

دکتر ستاری در ادامه گفت: ایران چهارمین تولیدکننده مهندس در دنیا محسوب می‌شود اما افزایش چشمگیر تعداد دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی آموزش عالی ما، تأثیر خاصی بر GDP ندارد.

وی در پایان کارآفرینی را یک ژن در ایرانیان دانست که باید از این ژن در جهت تغییرات مثبت و ایجاد ابتکار و نوآوری بهره ببریم و با ایجاد زیست‌بوم مناسب این ژن خوب را به ظهور برسانیم.

 

 

در ادامه این کنفرانس دکتر دوایی معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طی سخنانی به تعریف کارآفرینی پرداخت و گفت: کسی که توانمندی برای تجهیز نیروی متخصص و سرمایه‌گذار را دارا باشد یک کارآفرین تلقی می‌شود.

دکتر دوایی، دانشگاه صنعتی شریف را به‌عنوان دانشگاه پیشگام در حوزه کارآفرینی خواند و خاطرنشان کرد: باید حمایت‌ها از این دانشگاه فراگیر شود.

 

نویسنده: نرگس سقازاده / پژوهشگر حوزه مدیریت

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *