خلق ارزش از جنس پژوهش، فناوری‌ و فن بازار

خلق ارزش از جنس پژوهش، فناوری‌ و فن بازار

گزارشی از هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای هفته ملی پژوهش و فناوری

                                                                                        

نمایشگاه هفته ملی پژوهش، امسال با حضور مسئولان وزارت علوم، دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری، در آذرماه 1395، در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح گردید. این گزارش به رونمایی طرح‌ها و محصولات دانش‌بنیان در غرفه‌های ویژه طرح‌های منتخب فناوری پرداخته است.

دستاوردهای نمایشگاهی

در این نمایشگاه حضور فعال واحدهای دانشگاهی، به‌خصوص دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت شفاف قابل‌مشاهده بود. به‌طور اختصار به برخی از دستاوردهای مهم اشاره خواهیم داشت. همچنین می‌توان به حضور پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد.

دانشگاه آزاد اسلامی‌ واحد قزوین

مدیرعامل شرکت تولیدی و صنعتی فنر لول ایران در حاشیه این بازدید ضمن تحسین دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در زمینه‌های مختلف به‌خصوص رباتیک و مکاترونیک، این دانشگاه را یکی از باکیفیت‌ترین دانشگاه‌های کشور دانست. دکتر مرتضی موسی خانی با تأکید بر تولید خودروی برقی به‌عنوان محصول علمی دانشجویان این دانشگاه، استفاده از آن را کمک بزرگی به کاهش ترافیکی کلان‌شهرها دانست.

مرکز خدمات تخصصی تجهیزات آزمایشگاهی جهاد دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی

نسرین سقا زاده رئیس مرکز تجهیزات آزمایشگاهی گفت: دانشگاه‌های صنعتی شریف، تهران و شهید بهشتی، پژوهشگاه مواد و انرژی و … ازجمله مراکز تحقیقاتی هستند که تجهیز شدند. وی ادامه داد: تجهیز آزمایشگاه‌های صنعتی شریف، پژوهشکده لیزر پژوهشکده گیاهان دارویی و … هم‌زمان در حال انجام است. سقا زاده به هدف تأسیس این مرکز اشاره کرد و افزود: این مرکز در سال ۱۳۷۰ باهدف تجهیز آزمایشگاه‌های مراکز علمی، تحقیقاتی و آموزشی و رفع نیاز کشور به خرید از شرکت‌های خارجی تأسیس‌شده است. وی افزود: طراحی و تولید لوازم آزمایشگاهی فیزیک، طراحی و اجرای تأسیسات آزمایشگاهی و سکوبندی، مشاوره، طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی از مهم‌ترین فعالیت‌های این مرکز است.

 

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوزستان

محصول اپتیک (APTC) از محصولات پژوهشی شرکت دانش‌بنیان استان خوزستان رونمایی شد. به گفته تولیدکننده این محصول، اپتیک توانایی کنترل طیف وسیعی از عوامل قارچی و باکتریایی آلاینده محیط کشت مورداستفاده درکشت بافت گیاهی را دارا است و آزمایش‌های نهایی خود را به پایان رسانده و به مرحله تولید تجاری رسیده است.

ساخت دستگاه افزایش نرخ رشد گیاهان توسط پلاسما

محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به طراحی و ساخت دستگاه افزایش نرخ رشد گیاهان توسط پلاسما (FSG-plasma) شدند.به گزارش ایسنا، شهره خاتمی، دانشجوی رشته فیزیک واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بابیان این‌که دستگاه‌های پلاسمای سرد قابلیت‌های بالقوه‌ای در انواع شاخه‌های علم و صنعت ازجمله کشاورزی دارند، گفت: استفاده از این سیستم در صنعت کشاورزی سبب افزایش سرعت جوانه‌زنی، افزایش طول ساقه و ریشه و درنهایت افزایش میزان محصول نهایی می‌شود.

دستاوردهای دانشگاه فردوسی مشهد

طراحی، ساخت دستگاه ماشین بویایی برای تشخیص سریع شروع فساد مواد غذایی، دوچرخه الکتریکی، چاپگر سه‌بعدی و سیستم خورشیدی ماژولار منفصل از شبکه در هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار از سوی دانشگاه فردوسی مشهد ارائه شد. به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، در نوآوری دوچرخه الکتریکی (هبرید) از مزایای مناسب و راندمان بالای موتور الکتریکی جهت عمل رکاب‌زنی و استفاده از موتور الکتریکی، منابع تولید انرژی با یکدیگر ترکیب می‌شوند. این دوچرخه در مقایسه با دوچرخه‌های متداول دارای مزیت‌های نسبی بسیاری ازجمله بازدهی بالا، عدم آلایندگی، کاهش و بهینه‌سازی مصرف باتری و مسافت رانشی مناسب بوده و ازنظر قیمت، ایمنی و کیفیت امکان رقابت با سایر دوچرخه‌های الکتریکی رادار است.

دستاوردهای دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه صنعتی شریف با تلاش معاونت پژوهش و فناوری و روابط عمومی؛ فعالیت‌های خود را در پنج بخش؛ اینفوگرافی دستاوردهای برجسته، برنامه واحدهای خدمات فناوری، برنامه انتقال فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، نمایش محصولات و نمایش انتشارات در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهد داد.

بنابراین گزارش؛ در بخش اینفوگرافی دستاوردهای برجسته محصولاتی چون ماهواره دانشجویی شریف است و گیربکس مغناطیسی ارائه گردیده است.هم‌چنین معرفی برنامه و زمینه‌های کاری، ارائه و بازاریابی طرح‌های فناورانه درحال‌توسعه و حضور نمایندگان ازجمله برنامه‌هایی است که در بخش برنامه انتقال فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ارائه خواهد گردید.
در قسمت نمایشگاه محصولات نیز دستاوردهایی چون دستگاه تولیدکننده آب فوق خالص، پرنده بدون سرنشین کوآند، دستگاه کوانتومتر لیزری، دستگاه اندازه‌گیری I-V سلول خورشیدی (با ارائه مشخصات فنی و حضور نمایندگانی جهت معرفی دستگاه‌ها) در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهد گرفت. بنابراین گزارش؛ بر اساس ارزیابی عملکرد مراکز حاضر در هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری، غرفه دانشگاه‌های صنعتی شریف، جامع علمی کاربردی، تهران، آزاد اسلامی، عالی دفاع ملی، پارک‌های علمی و فناوری کردستان و خوزستان، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی و … به‌عنوان برگزیدگان انتخاب شدند.

 

نویسنده : نرگس سقازاده

پژوهشگر حوزه مدیریت

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *